Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nagyon magas a pocket loss-om...

Nagyon magas a pocket loss-om napok óta! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kb 3 napja 20-50% ig terjedő pocket loss-t mérek folyamatosan. van amikor a letöltési/feltöltési sebességem is ugrándozik de ez annyira nem jellemző. Mit tudok tenni ezellen? A rootert újraindítottam már nagyon sokszor de nem érek el vele semmit.

2018. ápr. 2. 19:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
*"nem, maszek" vagy "nem maszek" én is kezdek merülni :)
2018. ápr. 3. 13:45
 12/14 A kérdező kommentje:
Ez a ts NEM egy maszek ts :D tehát nem én hostolom itthonról vagy ilyesmi hanem egy komolyabb vps ről fut. az UL és DL is elég gyér mostanában.
2018. ápr. 4. 17:55
 13/14 anonim ***** válasza:

Engem továbbra is az érdekelne, hogy hogy mérted a csomagvesztést azokba az irányokba ami nem a TS szerver.

A DL-UL irányok gyenge eredményei számos okból adódhatnak. Tudsz csinálni UDP streamet a következő szituációkban:

1. Mindkét host a LANon belül

2. Egyik host LANon belül, a másik host LANok kívül, de szolgálató hálózatán belül ( megkéred egyik haverod aki ugyanannál a szolgáltatónál van )

3. Egyik host LANon belül, másik teljesem más szolgáltatónál

Mindkét irányt, UL és DL irány tesztelve, routerrel és router nélkül.

Megnézni tehát:

- mindkét irányba mikor kezd el vágni a UDP stram

- Ráengednki kb 1000 pinget ( alapértelmezett csomagmérettel ) és megnézni mennyi változik a latency

- Növelni a ping méretet az MTU méret fölé és figyelni van e csomagvesztés ( jól működik a fragmentáció ).

A fenti tesztekkel egész jól be lehet határolni hogy mi a hibás. Jut eszembe: tudsz bármi olyan QOS, DSCP, windows ütemező beállításról ami esetleg befolyásolhatja az IP forgalmat?

2018. ápr. 5. 09:00
 14/14 A kérdező kommentje:
hát én nem méregetek semmit tegnap felhívtam a szolgáltatótam aztán megcsinálta. most jó lett minden 0% a pocket loss és a dl/up arány is helyre ált.
2018. ápr. 5. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!