Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Router kicserélése, TL-R600VP?

Router kicserélése, TL-R600VP?

Figyelt kérdés

Invitel/ PPoE, otthoni hálózat.

Adott egy router (tl wr940n) amit lecserélnék egy TL-R600VPN-re. Mindent átkötöttem, mind a 4 LAN portba és az első port lett a WAN port.

Gépről el is érem szépen, a WAN-nál van IP is, sikeresen beléptem PPoE-vel, ipconfigban is kap a gép rendes kiosztott címet. A router is látja a csatlakozott gépet és egy wifis routert.

Azonban a netre semmilyen módon nem látok ki, pingelni sem tudok 8.8.8.8at.

Mi lehet a gond, mit rontottam el? Köszönöm minden tippet!

2018. márc. 27. 10:31
 1/3 anonim ***** válasza:

"A router is látja a csatlakozott gépet és egy wifis routert."

A TL-R600VP -nek nincs WiFi -je.

Ha a TL-WR940N -van rákötve LAN-LAN -on, akkor IP ütközés lehet.

A TL-WR940N -en ki kell kapcsolni a DHCP -t.

2018. márc. 27. 11:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, némi pontosítás akkor a kérdésemhez. Tehát a WR940N-et kompletten kikukáznám, ennek a helyére kerül az R600VPN. Erre a routerre van rákötve még egy további router ami wifis és a nappaliban van, de ez igazából lényegtelen. Tehát mindenki lát mindenkit, becsületes DHCPs IP címet kap a gépem, az R600VPN is kap rendes címet a modemtől azonban a netre mégsem látok ki. Ahogy visszakötöm a régi routert, a WR940-et, azonnal helyreáll minden. Viszont ezt szeretném kicserélni, csak valami nem stimmel a konfigurálással.
2018. márc. 27. 12:21
 3/3 A kérdező kommentje:
Régi MAC klónozás megoldotta a gondot.
2018. márc. 28. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!