Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan csiholjak Nagymutternál...

Hogyan csiholjak Nagymutternál wifit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Teljesen laikusként fordulnék hozzátok segítségért!

Párom szülei és nagymamája egy kis vidéki faluban laknak egy klasszikus parasztházban. Vályogfalak természetesen mindenütt. A szülők külön házrészben laknak, a T-Home-tól jön a net 15mb vagy 10mbps-es frenetikus sebességgel a szülők nappalijában. Egy Zte Home Gateway speed port entry 2i van üzembe helyezve. A routertől 2-3 méterre jön egy vályogfal(ez a nagyi fürdőszobája!) majd a fürdőszoba után ismét van egy vályogfal ez a nagyi nappalija. Ide szeretném eljuttatni valahogy a netet.A nagyi nappalijában, illetve a fürdő ajtajától nem messze lévő kanapén még van némi net de már nem sok. A nappali másik részében már szinte alig-alig.A nagyi távlati terveiben(éljen soká a vén boszi :D ) szerepelne egy Smart tv, de attól tartok, hogy még a szülőknél lévő net (10-15mbps) is necces lenne hozzá nem még a mama nappalijába. Elkészítettem az alábbi gyermeteg rajzot, hátha így jobban érthető a helyzet.

[link]

Az elsődleges cél az lenne, hogy a nagyi nappalijában ha hozzá látogatnak az unokák akkor ott is tudjanak netezni a telefonon, youtobeozni. A képen látható kanapé fürdő felőli részén még lehet valamennyire youtube-ozni de a nappali más részében már esélytelen. Érdekes módon a fürdőajtó mellett lenne a későbbiekben egy Smart Tv is ha egyáltalán lehetséges. Nagyobb netcsomagváltás még nem került szóba, megpróbálok anélkül segíteni, informálódni.

A fürdőbe vagy a fürdőszoba ajtajához kellene elhelyezni egy routert inkább? Próbáltam utánanézni és azon gondolkodom, hogy ASUS RP-N12 antennás, dugaszos eszköz vagy D-Link GO-RT-N300 Router lenne-e inkább megfelelő? A T-home Zte eszközön van WPS funkció így talán a beállítás sem lenne nehéz. Ára a D-Link mellett szól. Többet tudhat az Asus a külső antennái miatt?

Röviden:

1, milyen eszközt javasoltok, hogy a nagyi nappalijának egészében lehessen élvezhetően telefonról videót nézni?

2, szerintetek lehet elegendő netet csiholni valamilyen eszközzel egy későbbi Smart Tvnek is új előfizetés nélkül?

3, A szülőknél lévő Zte Home Gateway speed port entry 2i routerhez lehet bármilyen külső antennát kapni? Vagy azon az oldalon tudunk valamit tenni az erősebb jel érdekében?

Köszönöm ha elolvastátok!

2018. márc. 7. 20:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Én a T-home-os cuccot feltenném a padlásra és el van felejtve az egész.
2018. márc. 7. 20:44
 2/4 anonim ***** válasza:

"feltenném a padlásra"

Én is így csinálnám.

2018. márc. 8. 11:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem a UPC box van a padláson, így mindenütt van vétel, még az udvaron is. Amúgy meg a második fal megállítja.

Raktam rá egy kapcsolót ha újra kell indítani és így tökéletes.

2018. márc. 8. 11:36
 4/4 bp1985 ***** válasza:

Az elsődleges cél az lenne, hogy a nagyi nappalijában ha hozzá látogatnak az unokák akkor ott is tudjanak netezni a telefonon, youtobeozni.

Az elsődleges cél nem inkább a nagymama??? A gyerek youtube-t tud otthon is nézni...

2018. márc. 8. 11:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!