Hogyan csiholjak Nagymutternál wifit?
Sziasztok!
Teljesen laikusként fordulnék hozzátok segítségért!
Párom szülei és nagymamája egy kis vidéki faluban laknak egy klasszikus parasztházban. Vályogfalak természetesen mindenütt. A szülők külön házrészben laknak, a T-Home-tól jön a net 15mb vagy 10mbps-es frenetikus sebességgel a szülők nappalijában. Egy Zte Home Gateway speed port entry 2i van üzembe helyezve. A routertől 2-3 méterre jön egy vályogfal(ez a nagyi fürdőszobája!) majd a fürdőszoba után ismét van egy vályogfal ez a nagyi nappalija. Ide szeretném eljuttatni valahogy a netet.A nagyi nappalijában, illetve a fürdő ajtajától nem messze lévő kanapén még van némi net de már nem sok. A nappali másik részében már szinte alig-alig.A nagyi távlati terveiben(éljen soká a vén boszi :D ) szerepelne egy Smart tv, de attól tartok, hogy még a szülőknél lévő net (10-15mbps) is necces lenne hozzá nem még a mama nappalijába. Elkészítettem az alábbi gyermeteg rajzot, hátha így jobban érthető a helyzet.
Az elsődleges cél az lenne, hogy a nagyi nappalijában ha hozzá látogatnak az unokák akkor ott is tudjanak netezni a telefonon, youtobeozni. A képen látható kanapé fürdő felőli részén még lehet valamennyire youtube-ozni de a nappali más részében már esélytelen. Érdekes módon a fürdőajtó mellett lenne a későbbiekben egy Smart Tv is ha egyáltalán lehetséges. Nagyobb netcsomagváltás még nem került szóba, megpróbálok anélkül segíteni, informálódni.
A fürdőbe vagy a fürdőszoba ajtajához kellene elhelyezni egy routert inkább? Próbáltam utánanézni és azon gondolkodom, hogy ASUS RP-N12 antennás, dugaszos eszköz vagy D-Link GO-RT-N300 Router lenne-e inkább megfelelő? A T-home Zte eszközön van WPS funkció így talán a beállítás sem lenne nehéz. Ára a D-Link mellett szól. Többet tudhat az Asus a külső antennái miatt?
Röviden:
1, milyen eszközt javasoltok, hogy a nagyi nappalijának egészében lehessen élvezhetően telefonról videót nézni?
2, szerintetek lehet elegendő netet csiholni valamilyen eszközzel egy későbbi Smart Tvnek is új előfizetés nélkül?
3, A szülőknél lévő Zte Home Gateway speed port entry 2i routerhez lehet bármilyen külső antennát kapni? Vagy azon az oldalon tudunk valamit tenni az erősebb jel érdekében?
Köszönöm ha elolvastátok!
"feltenném a padlásra"
Én is így csinálnám.
Nekem a UPC box van a padláson, így mindenütt van vétel, még az udvaron is. Amúgy meg a második fal megállítja.
Raktam rá egy kapcsolót ha újra kell indítani és így tökéletes.
Az elsődleges cél az lenne, hogy a nagyi nappalijában ha hozzá látogatnak az unokák akkor ott is tudjanak netezni a telefonon, youtobeozni.
Az elsődleges cél nem inkább a nagymama??? A gyerek youtube-t tud otthon is nézni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!