Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Érdklődöm, hogy a 100 és a...

Érdklődöm, hogy a 100 és a nekem lévő 240 mga közti letöltési sebesség között van-jelentőség ha a speed test 100 körüli értékeken mozog ha tesztet nézem?

Figyelt kérdés

2018. febr. 22. 23:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Felteszem ezek MBit/s (Mbps) értékek. Szorozd be őket 0.125-el (vagy osztod 8-al, a végeredmény ugyanaz). Csak hogy átlásd: 100*0.125 (vagy 100/8)=12.5MB/s - ez azt jelenti, hogy egy másodperc alatt 12.5MB-ot szedsz le. Hasonlítási alapokkal élve ez kb. 4 szám letöltése egy másodperc alatt, vagy 1440p, de talán 2160p videók várakozás nélküli folyamatos nézését jelenti youtube-on. Persze mellette az interneted lehet, hogy magas válaszidővel fog rendelkezni mivel nagyon igénybe tudja venni a hálózatot a Youtube. Amihez még tudnám hasonlítani az az, hogy a mai nagy méretű játékokat olyan 1-2 óra alatt leszedhetné körülbelül.
2018. febr. 23. 00:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Az a 240MBit/s (Mbps) nagyjából ennyit jelentene: 240*0,125=30MB/s. Másodpercenként 30MB-ot tudnál akkor letölteni, ha 240MBit/s sávszélű neted lenne. Értelemszerűen adódik, hogy az előző levezetésemhez képest ez több, mint dupla akkora gyorsaság, azaz kevesebb, mint fele idő alatt tudnád leszedni a 4 zenét (kevesebb, mint 6 perc). Ezzel már gond nélkül tudnál YT-on 4K videót is nézni várakozás-mentesen. Fél-1 óra alatt jönne le egy mai modern játék.
2018. febr. 23. 00:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Az előző válaszok nem igazán a te problémádat fedik le.

Nálad arról van szó, hogy 240 Mb/s-re van leszerződve, de csak 100 Mb/s-et látsz a speedtest-en.

Ez azért van, mert vagy valamelyik kábeled, hálózati eszközöd, vagy a számítógéped nem bír nagyobb sebességet.

Az hálózati kártyák 10 Mbps, 100 Mbps, vagy 1000 Mbps (1 Gbps) sebességűek.

Mivel a szolgáltató 100 Mbps feletti sávszélességet nyúlt neked, így a modemnek gigásnak kell lennie.

Ha van közbenső eszköz, nézd meg, hogy 10/100-asként vagy Gigabit-esként hirdeti magát.

Ha ez stimt, a kábeleket is érdemes megnézni. A CAT5 vagy 100 Mbps-et bír, a te 240-es netedhet CAT5E, CAT6 vagy felette lévő kábel kell. 240-hez amúgy bőven elég a CAT5E, nem kell 6-ot venni.

Ha a kábel is jó, akkor már csak a géped maradt. Azt egy gigabites hálózati kártyával érdemes orvosolni, pár ezer forintból már kapni, ha a teljes sávszélességet ezen a gépen akarod kihasználni.

Ez a 240 ugyanis "eloszlik" az eszközei között. Szóval ha két géppel is töltötök le 100 Mbps-kel (12,5 MBps), akkor 200-at használtok el a 240-ből.

Visszatérve az eszközökre és a kábelekre. Ha csak 10/100-as eszközeid és CAT5-ös kábeleid vannak, akkor feleslegesen fizetsz a 240-es szolgáltatásra, mert fizikailag képtelen vagy kihasználni, még több eszközzel is, mert ha a kábel vagy a router nem enged többet ,azon nem is fog menni több.

Remélem, tudtam segíteni.

Ha mégis lenne kérdésed, írj bártan! ;)

2018. febr. 23. 09:41
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 Én csak nem mentem bele, mivel konkrétan nem ezt kérdezte, csak a 2 közötti különbség érdekelte :D Valami ilyesmit én is sejtettem, de gondolom ha nem említette meg a kérdésben a kérdező akkor tisztában lehet ezzel, legalábbis én még ezt feltézelezem a kérdés alapján. Lehet, hogy épp hűségidőben van, de nem tud mellette hálózati adaptert váltani mert épp nem futja rá. Bármi lehet bármilyen kombinációban, én ezért is nem mentem bele. Ha akarja majd megkérdezi a kérdező azt amire te igazából már válaszoltál is. Szóval igen, nem feltétlen a problémáját fedik le a válaszaim :)
2018. febr. 23. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!