Szeretném a 8080-as portot megnyitni, hogy tesztelhessek egy szervert otthon ip címmel. Tudnátok segíteni, hogy miket nézzek még meg?
localhost:8080 helyett szeretném a saját IP címemet beírni és úgy elérni a szerverem szolgáltatásait.
A What is my IP address Assignment:Static IP-t mutat. Ez tehát fix IP jelent?
Windows tűzfalon bejövő kiemenő portoknál is engedélyeztem már a 8080-as portot. Semmi nem történt. Itt ellenőrzöm az IP-re: [link]
A Routeren a virtual servernél beállítottam a port forwarding-ot is.
Mi lehet még a baj?
Szia.
"A What is my IP address Assignment:Static IP-t mutat. Ez tehát fix IP jelent?"
Nem nem jelenti azt, hogy fix IP-d van (megnéztem, nekem is Static IP-t ir, de az enyém biztosan nem statikus, hanem dinamikus).
Melyik internet szolgáltatónál vagy ? Ez alapján lehet következtetni arra, hogy statikus vagy dinamiukus IP-d van-e.
Ha mindent jól csináltál (tehát a ruteren jó a port foward a szerver gép felé (a szerver gépnek elvileg fix IP-je kell legyen a LAN-on - tehát 192.168.xxx.xxx), a tűzfal is rendben van és az IP cimet is jól irod be), akkor a következő gondok lehetnek :
NAT-olt IP cimed van (A routerben látott IP cimet és a publikus IP cimedet hasonlitsd össze, ha eltérőek akkor a szolgáltatód NAT-ol) - ebben az esetben szolgáltatódat keresd meg és érdeklődj, hogy lehet-e valamilyen módon nem NAT-olt IP cimed.
Esetlegesen nem irod be a portod (mivel a 8080-as port nem a default port), igy azt a kérésnél is be kell irni a böngészőbe, ha el akarod érni a szervert, tehát valahogy igy : [link] ahol xxx.xxx.xxx.xx helyén az IP cimed szerepel.
Esetlegesen próbálj meg egy ingyenes dinamikus DNS szolgáltatót, akkor nem IP-cimmel kell elérned a szervered, nézd meg ezt : https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__weblapkeszi..
Sok sikert.
üdv.
A DHCP client listben pedig: 192.168.0.101
ezek egyike sem egyezik a what my address szerinti IP-mel.
Szolgáltató ?
Azok alapján amit irtál (WAN IP : 192.168.2.100) nagy valószinűség szerint NAT-olt az IP-d.
De legegyszerübb ha megkérdezed a szolgáltatód, vagy rákeresel a szolgáltatódra a googlén.
Nem, NAT-olt IP esetén a NOIP és társaik nem segitenek, mivel semmi mást nem csinálnak, csak az IP-det összekapcsolják a DNS névvel (tehát nem IP cimmel éred el a szervert hanem DNS névvel pl. 192.168.2.100 helyett valami.noip.com).
Nem tudom, hogy VPN segit-e NAT-olt IP esetében, szerintem az sem, de ennek járj utánna.
Illetve nézd meg ezt, hasonló gond : [link]
A legegyszerübb megoldás, az ha beszélsz a szolgáltatóddal, hogy szeretnél NAT-olt IP heylett egy publikus IP-t.
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!