Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a véleményetek a Gmail.hu...

Mi a véleményetek a Gmail.hu emailről?

Figyelt kérdés
Tudom hogy nem ugyanaz mint a Gmail.com, azt is tudom hogy valami gportál része a Gmail.hu. Tehát mennyire megbízható? Mennyire biztonságos? Azért kérdezem mert jelenleg .hu- s gmailt használok.

2018. febr. 11. 14:20
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Annyira, mint egy ingyenes e-mail: semennyire. Eldobható e-mailnek jó, mást nem bíznék rá.
2018. febr. 11. 14:36
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

"hogy valami gportál része a Gmail.hu."

Nem.

Egy külön cég, az Egonet Work Kft. ( [link] [link] ) fejleszti.

"Tehát mennyire megbízható?"

2011 óta létezik, van mögötte leinformálható cég, neutrális elbírálást kapott:

[link]

a levelezőszerverük (mail.gmail.hu, 94.199.52.210 ) nincsen fent feketelistán:

[link]

"Mennyire biztonságos?"

Mondjuk egy SSL-tanúsítvány igényelhetnének, mert az nincs - pontosabban csak a g-mail.hu-hoz van egy lejárt:

[link]

2018. febr. 11. 14:52
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2018. febr. 11. 15:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Kaptam egy nem privát jellegű privát üzenetet.

A lényegét idézem:

"Tehát mégis mit ajánlanál? Cseréljem le az emailemet? Vagy nagyjából megfelel facebookhoz?"

Mivel a gmail.hu egy magyar kis cég tulajdonában van, könnyebben megehet, hogy felszámolódik, megszűnik.

Bár ez megtörténhet az "eredeti" Gmail-lel i, éppen ezéért érdemes alternatív címeket/telefonszámot megadni, és a fontos leveleket lokálisan is letárolni.

2018. febr. 11. 16:21
 5/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm válaszod!
2018. febr. 11. 16:27
 6/9 A kérdező kommentje:
Jah, és még annyi kérdés, hogy akkor többnyire megbízható cég? Tehát nem kell tartani az adatlopástól vagy hasonlóktól?
2018. febr. 11. 16:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"hogy akkor többnyire megbízható cég?"

Nincs ellenük eljárás, a cég éves beszámolói elérhetőek, az adatvédelmi nyilatkozatukban

[link]

megadott nyilvántartási szám a céghez tartozik:

[link]

"Tehát nem kell tartani az adatlopástól vagy hasonlóktól?"

Minden oldalnál lehet félni.

Csak a Google esetében kicsit nagyobb erőforrás áll rendelkezésre a hibák kiküszöbölésére.

Lecsekkolva a gmail.hu-t, kicsit növelhetnék a biztonságot:

[link]

bár ez a gyakorikérdésekre is ráférne:

[link]

2018. febr. 11. 17:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

És egy kicsit felülbírálnám magamat: a gmail.hu úgy kapcsolódik a gportáljhoz, hogy a gportál fejlesztési vezetője és ötletgazdája - Győri Attila - találta ki a gmail.hu-t is, csak a tulajdonosi háttér volt más (én itt maradtam le), de most már mind a kettő az Egonet Work Kft.-nél van:

[link]

[link]

2018. febr. 11. 17:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát, kedves Válaszadó, tényleg nagyon köszönöm a segítséget. Ment mindenhová a zöld kéz! :) Ezek apján megnyugodtam, hogy nem egy kamu gmail utánzat adatlopó oldalt használok. (Mert hallottam hasonlókról)
2018. febr. 11. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!