Mi a véleményetek a Gmail.hu emailről?
"hogy valami gportál része a Gmail.hu."
Nem.
Egy külön cég, az Egonet Work Kft. ( [link] [link] ) fejleszti.
"Tehát mennyire megbízható?"
2011 óta létezik, van mögötte leinformálható cég, neutrális elbírálást kapott:
a levelezőszerverük (mail.gmail.hu, 94.199.52.210 ) nincsen fent feketelistán:
"Mennyire biztonságos?"
Mondjuk egy SSL-tanúsítvány igényelhetnének, mert az nincs - pontosabban csak a g-mail.hu-hoz van egy lejárt:
Kaptam egy nem privát jellegű privát üzenetet.
A lényegét idézem:
"Tehát mégis mit ajánlanál? Cseréljem le az emailemet? Vagy nagyjából megfelel facebookhoz?"
Mivel a gmail.hu egy magyar kis cég tulajdonában van, könnyebben megehet, hogy felszámolódik, megszűnik.
Bár ez megtörténhet az "eredeti" Gmail-lel i, éppen ezéért érdemes alternatív címeket/telefonszámot megadni, és a fontos leveleket lokálisan is letárolni.
"hogy akkor többnyire megbízható cég?"
Nincs ellenük eljárás, a cég éves beszámolói elérhetőek, az adatvédelmi nyilatkozatukban
megadott nyilvántartási szám a céghez tartozik:
"Tehát nem kell tartani az adatlopástól vagy hasonlóktól?"
Minden oldalnál lehet félni.
Csak a Google esetében kicsit nagyobb erőforrás áll rendelkezésre a hibák kiküszöbölésére.
Lecsekkolva a gmail.hu-t, kicsit növelhetnék a biztonságot:
bár ez a gyakorikérdésekre is ráférne:
És egy kicsit felülbírálnám magamat: a gmail.hu úgy kapcsolódik a gportáljhoz, hogy a gportál fejlesztési vezetője és ötletgazdája - Győri Attila - találta ki a gmail.hu-t is, csak a tulajdonosi háttér volt más (én itt maradtam le), de most már mind a kettő az Egonet Work Kft.-nél van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!