Hogy tudom kihasználni a sebességet?
Átváltottunk Telekom szolgáltatóra, tudom, hogy nem a legjobb, sok a probléma vele, de ahol mi lakunk, ez a legkedvezőbb lehetőség.
250Mbit/s -es előfizetésünk van, viszont az asztali géphez csak 70 Mbit/s jut el. Ez a gép vezetékkel kapcsolódik a netre. Van 2 laptop a háztartásban, ami sajnos csak 20-30 Mbit-et kap.
A router-ünk 54 Mbit-es sávszélességet bír. A két laptop wifi-vel csatlakozik a netre.
Az egyik laptopot rákötöttük közvetlen a modemre, akkor 150-180 Mbit/s-es sebességet láttunk, amikor a másikat kötöttük rá, akkor csak 70 Mbit/s volt.
Milyen hardvert érdemes venni/ kicserélni ahhoz, hogy maximálisan ki el tudjuk érni a 250 Mbit/s-es sebességet?
A közeljövőben biztosan nem fogunk nagyobb csomagra váltan. Milyen routert ajánlotok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Attól, hogy több eszköz csatlakozik a wifire, attól mutatnia kellene a teljes sávszélességet, viszont érthető lenne, ha nem töltenék annyival, amennyivel kellene.
Olyat is tapasztaltam, hogy azt jelezte, hogy 19Mbit/s volt a sávszélesség, ennek ellenére 8-8,5 Mb/s-el töltöttem. Erre azóta sem találtam magyarázatot. :D
Ha a router wifin 54Mbit/s-t tud, akkor szinte biztos, hogy a LAN portjain sem tud többet 100-nál. Egy gigabites router nem ártana a vezetékes kapcsolatok miatt (és annál már a wifi is lesz legalább 300-as, amit persze SOHA nem fogsz elérni, ez csak az elméleti maximum sebesség). Pl TP-Link Archer C5.
"Attól, hogy több eszköz csatlakozik a wifire, attól mutatnia kellene a teljes sávszélességet,"
A teljes sávszélesség a netednél 20-250 megabit között mozog. Ha csak 100-at vagy 30-at látsz honnan fogod tudni hogy a hardvered vagy a szolgáltatód miatt annyi??
"ennek ellenére 8-8,5 Mb/s-el töltöttem. Erre azóta sem találtam magyarázatot"
A letöltési sebességed megint attól függ mivel, honnan
és mit töltesz.
Mérni tudod és arra tudsz támaszkodni. Speedtest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!