Router beüzemelése?
Netgear ProSafe 802.11g Wireless Acess Point Model WG102
Ajándékba hoztam el, a doboza nincs meg.
A gyártó honlapján lévő útmutatót követtem végig, mégsem sikerült.
Az utolsó előtti, 9. lépésnél akadtam el, ugyanis hiába írtam be a böngészőbe a router IP címét, nem hozta elő az oldalt, mert azt írta, nincs internetkapcsolat.
Még egyszer átnéztem, mindent jól csináltam pedig, úgy ahogy írták.
Maga a készülék is működőképes elvileg, a lámpák villognak rajta. :)
Kérlek, segítsetek.
A 8. lépést megcsináltad? Összekötötted kábellal(UTP-RJ45) az AP-t, és a gépedet?
Ha igen, akkor CMD-be kérd le az alapértelmezett átjárót (default gateway) az alábbi paranccsal: ipconfig
Majd azzal az IP-vel próbálj belépni a konfigurációs felületbe.
Ez az IP van a router aljára is írva, ezt írtam be a böngészőbe.
De nem csinált semmit, mivel nem volt internetkapcsolat.
Ezen az oldalon is ugyanígy írják kb, de csak nem sikerül.
Lehet, hogy megváltoztatták a router ip címét? Hogy lehet azt akkor visszaállítani? A Reset gombot megnyomtam rajta, de úgy tűnik, hiába.
A 7-es pont után ellenőrizted, hogy sikerült-e a beállítás? (ipconfig paranccsal)
Ha a 9-esnél nem csatlakozik, próbáld megpingelni: ping [ipcím]
Kérdés még az is, hogy visszaállítottad gyári állapotba, vagy épp a legutóbb beállított ip-cím, vagy esetleg DHCP van-e beállítva?
A resetet ezen kb. 15 vagy 30 mp-ig kell nyomni.
Már nem tudom pontosan, de nekem másik netgearom van, és ott látszott e ledeken hogy megváltozik a villogás amikor ténylegesen resetelte magát.
az egyébként lényeges, hogy a procedúra alatt milyen internetkapcsolatom van?
tehát hogy wifi vagy vezetékes? mert akkor az más-más ip cím, nem? Vagy nem befolyásol?
Az internet lényegtelen, amíg a routert konfigurálod, gondolom ő még úgysincs a netre dugva, csak a gépre.
A lényeg hogy kártya egy alhálózatban legyen a routerrel.
Amikor a router címét változtatod, utána lerohad a kapcsolat, és az új címmel kell bejelentkezned, ha még módosítani akarsz.
Persze az új címnek meg passzolni kell az internetszolgáltató adsl routeréhez, ha így épül fel a rendszer. Ha ez kész akkor átdughatod a gépból az adsl routerbe, és elvileg a wifijéhez csatlakozol.
És igen, a wifinek más a címe, mert a önálló interfész.
El lehet azt is dönteni, hogy ugyanaz az alhálózat-e a wifi, mint a kábeles Ethernet, vagy másik tartományt adsz ki neki. Otthoninak általában bőven jó, ha minden egy alhálózatban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!