Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Router beüzemelése?

Router beüzemelése?

Figyelt kérdés

Netgear ProSafe 802.11g Wireless Acess Point Model WG102

Ajándékba hoztam el, a doboza nincs meg.

A gyártó honlapján lévő útmutatót követtem végig, mégsem sikerült.

[link]

Az utolsó előtti, 9. lépésnél akadtam el, ugyanis hiába írtam be a böngészőbe a router IP címét, nem hozta elő az oldalt, mert azt írta, nincs internetkapcsolat.

Még egyszer átnéztem, mindent jól csináltam pedig, úgy ahogy írták.

Maga a készülék is működőképes elvileg, a lámpák villognak rajta. :)

Kérlek, segítsetek.

2018. febr. 9. 23:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A 8. lépést megcsináltad? Összekötötted kábellal(UTP-RJ45) az AP-t, és a gépedet?

Ha igen, akkor CMD-be kérd le az alapértelmezett átjárót (default gateway) az alábbi paranccsal: ipconfig

Majd azzal az IP-vel próbálj belépni a konfigurációs felületbe.

2018. febr. 9. 23:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ez lesz, bár nem biztos: 192.168.0.229
2018. febr. 9. 23:52
 3/11 A kérdező kommentje:
Összekötöttem igen, de a gépem írta, hogy nincs internetkapcsolat.
2018. febr. 9. 23:56
 4/11 A kérdező kommentje:

Ez az IP van a router aljára is írva, ezt írtam be a böngészőbe.

De nem csinált semmit, mivel nem volt internetkapcsolat.

2018. febr. 9. 23:58
 5/11 A kérdező kommentje:

Ezen az oldalon is ugyanígy írják kb, de csak nem sikerül.

Lehet, hogy megváltoztatták a router ip címét? Hogy lehet azt akkor visszaállítani? A Reset gombot megnyomtam rajta, de úgy tűnik, hiába.

2018. febr. 10. 00:00
 6/11 anonim ***** válasza:

A 7-es pont után ellenőrizted, hogy sikerült-e a beállítás? (ipconfig paranccsal)

Ha a 9-esnél nem csatlakozik, próbáld megpingelni: ping [ipcím]

Kérdés még az is, hogy visszaállítottad gyári állapotba, vagy épp a legutóbb beállított ip-cím, vagy esetleg DHCP van-e beállítva?

2018. febr. 10. 00:01
 7/11 anonim ***** válasza:

A resetet ezen kb. 15 vagy 30 mp-ig kell nyomni.

Már nem tudom pontosan, de nekem másik netgearom van, és ott látszott e ledeken hogy megváltozik a villogás amikor ténylegesen resetelte magát.

2018. febr. 10. 00:03
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm, megpróbálom
2018. febr. 10. 00:05
 9/11 A kérdező kommentje:

az egyébként lényeges, hogy a procedúra alatt milyen internetkapcsolatom van?

tehát hogy wifi vagy vezetékes? mert akkor az más-más ip cím, nem? Vagy nem befolyásol?

2018. febr. 10. 00:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Az internet lényegtelen, amíg a routert konfigurálod, gondolom ő még úgysincs a netre dugva, csak a gépre.

A lényeg hogy kártya egy alhálózatban legyen a routerrel.

Amikor a router címét változtatod, utána lerohad a kapcsolat, és az új címmel kell bejelentkezned, ha még módosítani akarsz.

Persze az új címnek meg passzolni kell az internetszolgáltató adsl routeréhez, ha így épül fel a rendszer. Ha ez kész akkor átdughatod a gépból az adsl routerbe, és elvileg a wifijéhez csatlakozol.

És igen, a wifinek más a címe, mert a önálló interfész.

El lehet azt is dönteni, hogy ugyanaz az alhálózat-e a wifi, mint a kábeles Ethernet, vagy másik tartományt adsz ki neki. Otthoninak általában bőven jó, ha minden egy alhálózatban van.

2018. febr. 10. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!