Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Felpontozlak! Miből áll egy...

Felpontozlak! Miből áll egy Wi-Fi beüzemelése? A tetőről jön le egy kábel, ami eddig a gépbe volt bedugva. Rendeltem egy TP LINK Wifi routert. A routert csatlakoztatom a konektorba, a kábelt beledugom, és megy is?

Figyelt kérdés

2013. jún. 30. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyiket a konnektorba, adnak hozzá még egy kábelt azt a számítógépbe, és igen a tetős kábelt a routerbe. Aztán ez a könnyebbik része! Aztán felmész netre, beírod az ip címet fel a keresőbe (ezt részletesen leírja a használatiba) beállítgatod az utasítások szerint, ott lekódolod, aztán néhány nyomkodás után működni fog. Nekem egy ideig eltartott, míg beállítgattam, de előbb-utóbb működött.
2013. jún. 30. 22:02
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi. és úgy nem menne, ha simán bedugnám a kábelokat, és kész?
2013. jún. 30. 22:04
 3/8 P.O.C. ***** válasza:
73%
2013. jún. 30. 22:04
 4/8 anonim ***** válasza:
nem, úgy nem menne! mindenféleképpen be kell állítgatni. De mondom erről van leírás!
2013. jún. 30. 22:05
 5/8 anonim ***** válasza:
10%
Ami a linkbe benne van, ugyanaz a használatiba is bennelesz.. szal ez fölösleges volt belinkelned...
2013. jún. 30. 22:07
 6/8 P.O.C. ***** válasza:
100%

"köszi. és úgy nem menne, ha simán bedugnám a kábelokat, és kész?"

Nem. Ugyan a routerek ma már elég intelligensek, de egyik se fogja kitalálni helyetted, milyen típusú internetet használsz, és annak mi a jelszava stb..

Ha az internetszolgáltató eszköze DHCP -n keresztül biztosít netet a gépednek, előfordulhat hogy egyből működni fog minden, a router gyári alapértelmezett beállításaival. Viszont a Wi-Fi -n akkor se lesz titkosítás, ergo boldog boldogtalan a te neteden fog lógni. Komolyabb cuccokkal akár 1-2 kilométerről is.

Tehát ezért szükségesek a beállítások.

2013. jún. 30. 22:11
 7/8 P.O.C. ***** válasza:
100%

"Ami a linkbe benne van, ugyanaz a használatiba is bennelesz.. szal ez fölösleges volt belinkelned..."

Nem felesleges! Egy CTRL+C, CTRL+V nekem semmibe se kerül, de neki segíthet.

A használati full angol. A gyors telepítési útmutató, ami magyar, meg semmit sem ér. Épp csak a létszükséget mutatja be, még a lehetséges hibákra se tér ki.

Azon az oldalon meg minden beállítást meg lehet találni, példákkal illusztrálva.

2013. jún. 30. 22:16
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek:)
2013. júl. 1. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!