Digi 1000-res csomagom van, de a wifi-n csak 100 mbit/s jön át. Mitől van ez?
Bár a Digi is feltette magának a kérdés és szépen meg is válaszolta, mégsem segített a megoldásban.
DIGI 1000-RES CSOMAGOM VAN, DE WI-FI-N NEM JÖN ÁT CSAK 100MBIT/SEC! MITŐL VAN EZ?
Asus Rt-AC53 routerem van, ilyen paraméterekkel:
Hát akkor miért csak 100 bmit/s jön át?
Hálókártyám 802.11 b/g/n szabvány, de a router beállításaiban szerepel, hogy csak n-re vagy n/ac-re állítva fogja az 5 Ghz-et. Fogja is, de a sebességet is...
Sima N -es Wi-Fi -nél normálisnak mondható. A legideálisabb körmének között is 130-140 megára lehet számítani.
Ha többet akarsz cseréld le a Wi-Fi karit is AC -re.
„Lehet, hogy gépben egy hálókártyán több is átmegy.”
Ez most így nem értem. Tehát akkor hálókártyát kéne cserélnem?
Hát ha asztali pc-n szeretnél gyorsabb netet, akkor vagy egy olyan hálókártyát veszel bele ami támogatja az AC szabványt, vagy bedugod kábelen keresztül.
Azért írtam azt, mert én tableten és telefonon mértem 300 mbps-et és lehet, hogy egy megfelelő hálókártyával akár még 400-at is tudsz mérni.
Jó esetben 200 Mbps körül.
Az a baj, hogy AC routerből sem a valami menőt vettél, hanem csak egy gyenge belépő szintűt.
Max 433 Mbps -t tud AC -n. Csak hát ugye a router gyártók szeretnek dobálózni nagy sebességekkel, és a fel+le sebességek összeadásából jön ki az érték, amit a dobozra írnak. Így alig lesz jobb 200 -nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!