Messengeren kotelezo megadni a telefonszámot?
Figyelt kérdés
2018. jan. 11. 21:13
1/2 anonim válasza:
Semmit sem kötelező megadni interneten. Amennyiben eldöntöd, hogy használod az adott online szolgáltatást (ami ez esetben a messenger), akkor viszont bele fogsz botlani kötelezően megadandó adatokba, mint pl email cím, jelszó, ilyesmik. A többi opcionális, az emberen múlik, hogy mennyire teszi nyilvánossá az életét... Ha csak a facebook nem értesít, hogy ez egy kötelezően megadandó adat, akkor nem kell megadni. Én annak híve vagyok, hogy minél kevésbé legyen követhető az online aktivitásom, érdeklődési köröm, nem szeretem ha mindenféle jött-ment ember azt néz meg rólam és akkor, amikor csak akarja. Persze még így is szinte minden nyomon követhető rólam a profik számára vagy épp az adott vállalat számára, akinek szolgáltatása keretében te megadtál az életedről, vagy annak egy részéről adatokat. Már alapvetően azzal, hogy a google.hu oldalt keresésre használom egy rakat dolog derülhet ki rólam, főleg ha ehhez fiókot társítok. A keresési előzmények konkrétan a személyiségedet, érdeklődési körödet rajzolja ki hosszú távon a google számára. Ez ellen amúgy tenni mit nem igazán lehet, vagyis lehet, de a home user-ek 90%-a nem igazán alkalmazná a megfelelő módszereket ilyen-olyan okok miatt. Mindegy, picit elkalandoztam, a lényeg, hogy nem muszáj ha nem akarod.
2/2 A kérdező kommentje:
Koszonom. Hasonlo a véleményünk. Megy a zold pacsi.
2018. jan. 11. 22:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!