Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Wifi router lakáson kívül?...

Wifi router lakáson kívül? Padláselőtér.

Figyelt kérdés

Hali mindenkinek.

Wifi router-t szeretnék elhelyezni lakáson kívül. Adott egy társasház. Földszint+emelet+padlás.

Én az emeleten élek, fölöttem a padlás. A padlásnak van lépcsőházi előtere, ott van egy lezárható szerkényem, ahol különféle nem használt dolgokat, szerszámokat tárolom. Arra gondoltam, ebbe a fa szekrénybe tenném a wifi routert, áram biztosítható.

Kivitelezhető a dolog és nem csökkenti a garatnált sávszélességet, hogy nem a lakásban, hanem fölötte van a router?

Köszi a válaszokat előre is. :)

#router #wifi #Padlás.
2017. dec. 21. 17:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Falak szerkezetétől függ, hogy mennyire nyeli el a Wi-fi jelet (szerintem)...

Én úgy tudom, hogy vízszintesen kell az antennákat beállítani, ha emeletek közt szeretnéd átvinni a jelet.

Nem tudom: antenna beállítás mennyit számít.

Gond esetén (és ha a hely tágassága ezt lehetővé teszi) egy 9DBI antennával is érdemes megpróbálkozni (sokkal hosszabb és vastagabb mint amit eredetileg adnak a router-hez).

2017. dec. 21. 17:42
 2/2 anonim ***** válasza:
Vastag betonfalak (pl. panelházak) lefogják a jelet, de ha vékonyabb, akkor családi ház tetőterében is működik. Lent van nappaliban, antennája nincs (elosztó, IPTV is rajta van), mégis működik a tetőtérben a tablet. Vagyis nálunk lent van a wifi (és az IPTV set top box, vonalas telefon, kábeles net) fent a tablet és időnként a notebook, így is működik. De ezt az elosztót a szolgáltató hozta, nem mi vettük.
2017. dec. 21. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!