Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Internetes vásárlási bukta a...

Internetes vásárlási bukta a cég részéről?

Figyelt kérdés

Helo!

Vettem neten egy konzolt nemrég, a cég el is küldte futárral. Pénteken kaptam egy üzentet, hogy csomagom fog érkezni. Felvettem velük a kapcsolatot, kiderült hiba volt a rendszerben, köszönték a visszajelzésemet. A jelzés ellenére ma elküldték ugyan azt a konzolt (amit már átvettem korábban, tehát 2 db van most).

Van valami jogi vonzata ennek, ha megtartom? Én időben szóltam nekik a tévedésről, mégis kiküldték.

Köszönöm a válaszokat.

2017. dec. 18. 12:34
 1/7 anonim ***** válasza:
42%
Nem, semmi. Én mikor ferrarit vettem, nekem is véletlenül 2-t küldtek ki. Azóta is mindkettőt egyszerre használom. Ez egyiket utánfutóvá alakítottam át, és abba pakolom a szalmát.
2017. dec. 18. 12:50
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Már hogyne lenne... át sem vehetted volna annak tudatában hogy egyszer már kaptál egy ilyen terméket. Előbb-utóbb észre fogják venni hogy kétszer történt kiszállítás, hiszen a saját és a futárszolgálat rendszerében is két lekönyvelt eseményről van szó. Egyből kiderül hogy nálad kétszer lett leszállítva két különböző termék amit átvettél és csak egyszer fizettél érte.

Abban te ugyanúgy jogilag felelős vagy hogy nem szólsz a hibáról és nem teszel meg minden tőled telhető dolgot hogy az kijavításra kerüljön, helyette megtartod az illetéktelenül szerzett dolgot. Ettől nemhogy ők lesznek felelősek, hanem te leszel az adott bűntett elkövetője, amit a cég minden a szállítással kapcsolatos papírokkal igazolni tud. Én addig tisztáznám ezt amíg nem a rendőrség keres az ügyben.

2017. dec. 18. 12:50
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Az vicces egyébként az, hogy ha pl. tőled vonták volna le véletlenül 2x a termék árát, akkor te lennél a leginkább felháborodva, és habzó szájjal telefonálnál, hogy azonnal küldjék vissza. XD
2017. dec. 18. 12:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát igen, gondolj bele, ha fordítva lett volna...

Mindenképpen szólj, mert ha ők veszik észre, akkor az gáz lesz, bár már ott elrontottad amúgy, hogy átvetted a másodikat, de még javíthatsz a dolgokon.

2017. dec. 18. 13:12
 5/7 anonim ***** válasza:

hááááát.... morális kérdés....

nálunk is volt már hasonló, habár nem elektrónikával....

nálunk felhívtuk, hogy valami baj van a termékkel és mondták érte jönnek, kicserélik (minimális baj, használati tárgy), aztán a futárék mondták, hogy ők csak hoztak, ők nem visznek.

Mondjuk OK, aztán vártunk vártunk, senki sem szólt, pár hónap után odaadtuk haveréknak. Azóta már eltelt 2 év.

Haveréknál meg bútoros boltban volt hasonló, megrendelték, mondták, hogy be van csomagolva, lehet érte menni, elvitték, 2 óriás doboz, azt hitték 2 részből áll, kicsomagolták és kiderült, hogy kettőt adtak véletlenül.

Ők visszavitték, de mondták, hogy nem tűnt fel a rendszerben a hiba.

Másik haverom meg úgy járt USAban, hogy vett egy Laptopot, kifizette, megkapta, de mielőtt még kiment volna volt valami gáz vele, ezért ki akarta cseréltetni, de nem volt pont ugyanaz, kapott egy nagyon hasonlót, visszautalták a pénzét, de nem húzták le az új összeget. Ott nézte nap mint nap, hogy mikor vonják le aztán nem vonták.

Szóval csinálnak hibát néha, lehet azzal védekezni, hogy te nem kaptál másodikat, de ha volt aláírás, akkor szívod.

És azért van esély arra, hogy nem veszik észre a hibát. Az is lehet, hogy 6 hónap múlva veszik észre a raktárt és nem tudják visszanézni, hogy hol volt a bibi.

Ha meg szeretnéd tartani (mármint bepróbálkozol), akkor annyit tegyél, hogy nem nyúlsz hozzá, nem csomagolod ki, és vársz mondjuk 1 hónapot.

2017. dec. 18. 13:26
 6/7 anonim ***** válasza:

"Btk. 378. § (1) Aki

[...] b) a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza,

vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

2017. dec. 18. 13:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Renden, köszönöm a válaszokat.
2017. dec. 18. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!