Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Windows 10 telepítés után nem...

Windows 10 telepítés után nem tudok csatlakozni az internetre. Miért?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy új gépet, felraktam rá a win10-et, de sehogy nem tudok csatlakozni az internetre. Alaplapi drivereket mindet felraktam. Egy D-Link DSL360R modemek van. Mikor vezérlőpultban próbálok csatlakozni a szolgáltató által megadott azonosítóval, de 651-es hibát ír ki (modem hibát észlelt vagy nem válaszol). Wifi van de a gépen nincs net. Próbáltam, hogy beírom böngészőbe a 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 dolgot, de semmit nem ad be.
2017. dec. 16. 11:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha a kabelt kozvetlenul dugod be, akkor van net?
2017. dec. 16. 11:30
 2/11 A kérdező kommentje:
Nincs.
2017. dec. 16. 11:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Nincs telepítve a hálókártya. Az alaplapi driverek alatt mit értesz? Az alaplap gyártójának oldaláról szedj le friss hálózati kártya drivert, telepítsd fel és lesz net.

De ha van wifi-d, minek akarsz pppoe kapcsolattal felmenni a netre? Közvetlen kapcsolatban van a dsl modem a géppel?

2017. dec. 16. 12:28
 4/11 anonim ***** válasza:
Mivel nincs neted, vidd el máshová (pl. rokon, barát) és ott próbáld meg telepíteni a drivereket. Nem látja egymást a router és a gép.
2017. dec. 16. 13:00
 5/11 A kérdező kommentje:
A routerből egy lan kábellel csatlakozik a géphez. Amikor telepítettem az alaplapi cuccokat, akkor láttam, hogy Lan drivert telepít
2017. dec. 16. 13:06
 6/11 anonim ***** válasza:

Az jó, de akkor nem kell pppoe kapcsolatot létrehozni, mert azt a router intézi. Te csak bedugod a kábelt, és - ha a lan drivere tényleg telepítve van -, azonnal direktbe osztja neked a router a netet.

Nézd meg, hogy mi az ip-konfiguráció:

- Start menü, begépeled: cmd , majd a megjelenő fájlra jobb klikk, rendszergazdaként futtatás. A parancssorba írd: ipconfig , majd nyomj entert. A parancssori kimenetben látnod kell az ethernet vezérlő állapotát és konfigját. Ha 192-vel kezd az ip-d, akkor csatlakozva vagy a routerre és lennie kell netnek, ha a routeren is van.

Ha az ip-d nem 192-vel kezd (hanem pl 169-cel), akkor a router nem osztott neked ip-t. Ez két esetben lehetséges: valamiért a win statikus ip-re van állítva (alapértelmezésben nem), vagy valamiért a router dhcp szervere nem működik.

2017. dec. 16. 13:45
 7/11 A kérdező kommentje:
Beírtam és csak annyit ír, hogy c:\windows\system32
2017. dec. 16. 14:06
 8/11 anonim ***** válasza:
És ha beírod oda, hogy ipconfig és entert nyomsz, mit ír?
2017. dec. 16. 14:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Azt írtam be.
2017. dec. 16. 14:21
 10/11 A kérdező kommentje:
Sikerült megoldanom! Ami az alaplapi telepítő CD-n volt Lan driver az nem ért semmit. Másik gépre kellet letöltenem legfrissebb Drivert. Azért köszönöm a segítséget!
2017. dec. 16. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!