IP-cím alapján azonosított be a Facebook?
Figyelt kérdés
Csináltam egy új profilt, más e-mailcimmel , más névvel , más lakhellyel és érdekes módon az ismerőseimet ajánlja be barátnak.
Mi alapján azonosított be? IP-cím ? Vagy hogy?
2017. dec. 15. 21:21
2/9 anonim válasza:
Ha minden más volt, akkor a gép (eszköz) miért nem?
3/9 A kérdező kommentje:
Csak simán akartam csinálni egy másik profilt, nem gondolkoztam ezen, csak utánna láttam ezt.
2017. dec. 16. 11:48
4/9 Alex Fly válasza:
Nem kell az IP címet misztifikálni. Ilyen célra nem ogazán alkalmas.
Valószínűbb, hogy a böngésződ előzményeiből, a telepített cookie-kból azonosított.
5/9 A kérdező kommentje:
Facebook alkalmazásban regisztráltam újjat
2017. dec. 17. 22:37
6/9 anonim válasza:
#4 Miért ne volna erre alkalmas az IP? Ezt kifejtenéd?
7/9 Alex Fly válasza:
@4: persze. Az IP egy adott sessionon belül azonosítja az adatcsomagok végpontját. Nem az adott eszközt, pláne nem az azon ügyködő usert. Dinamikus IP esetén minden hálózati kapcsolódáskor új címet oszt a szolgáltató; illetve az előtte használt IP-t másik kliens fogja megkapni. A faszbúk pedig nem fogja hatósági felhatalmazássalkikérni a szolgáltatótól a logokat, hogy az adott időben x címen elérhető eszköz a múltban mely címeken volt elérhető...
8/9 anonim válasza:
DE azonos böngészővel az alkalmazásban is
9/9 Alex Fly válasza:
Nyilván. Amikor a FB szerver lekérdezi az eszközön tárolt sütiket, akkor azok IP címtől függetlenül a saját azonosítójukkal válaszolnak neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!