Mi ez a bitcoin dolog? Valaki leírná nekem a lényeget? Lehet vele keresni valóban, ha igen, akkor hogyan és mennyit? Mik a feltételek?
"Ha egy-ket mondatban ossze lehetne foglalni, akkor szerinted miert nem keres penzt vele mindenki?"
Mert nem mindenki ért hozzá, és/vagy nincs pénze, vagy bátorsága befektetni akár b.gépekbe vagy btc-be.
2 lehetőség van, vagy bányászod, vagy veszel olcsón-eladsz drágán.
Ma már mindkettőhöz k.sok pénz kell, még pár évvel ezelőtt egy sima VGA-val is termeltem pár btc-t, ma már csak célhardverrel.
De majd mindjárt jönnek itt az okosak akik megmondják a tutit, de életükben nem bányásztak 1 BTC-t se.
"Lehet vele keresni valóban, ha igen, akkor hogyan és mennyit?"
Igen, előre nem lehet tudni de ez a kockázat, -aki nem mer az nem nyer-.
"Mik a feltételek?"
Pénz, pénz, pénz, de nagyon sok.
És milyen rosszul érzi magát az idióta, hogy nem jött be neki a jóslat.
$80->$16K
-De pl csak a idén ~$3000-ról 16 ezerre nőtt.
Nem mondom, hogy nem veszélyes, és kockázatmentes, de szerintem van még benne lehetőség, és egyre többen állnak mellé.
lehetőség van, de mennyi. minél többet ér, annál nehezebb lesz majd eladni. most befektet az ember 200ezer Ft-ot, és jó esetben 2-3x-osára drágul...kérdés, hogy akkor is fognak-e vásárolni, és el tudod-e majd akkor adni Ft-ért.
8-10-100x-os robbanás már kizárt, hogy legyen...
#5: Na, végre valaki, aki nem bukott meg matematikából és gazdaságtanból! :)
Nekem is van olyan amerikai részvényem, ami 12-szer annyit ér, mint mikor megvettem, de már öt éve nem lehet eladni senkinek. Stabil, biztonságos, hozza az (alacsony) osztalékot, csak éppen a fizetőeszköz jellegét vesztette el.
Amit nem lehet eladni, annak nulla az értéke. De legalábbis nem ér annyit, amennyiért el akarják adni.
Hol van ebben a látszólag logikus megállapításban a hiba?
Nekem inkább az a furcsa (és kicsit off lesz) hogy olyan emberek is elkezdenek érdeklődni a Bitcoin befektetés iránt akik eddig a tőzsdének a közelébe se mentek és még csak nem is gondolkoztak rajta és a jövőben se tennék (sok ilyen új ember van de aki nem tartozik ebbe bele nem kell megsértődnie). Pedig a hagyományos tőzsdén is lehetett (lehet) nagyon sokat keresni (persze bukni is) és ott is voltak már eddig is olyan részvények amikben sok növekedési potenciál volt - ami be is teljesedett.
Ezek az új érdeklődő emberek valami meggazdagodási csodaszerként tekintenek a Bitcoinra pedig ez is egy tőzsdei terméknek tekinthető (már meg is jelent a hagyományos tőzsdén is csak ott kizárólag dollár alapú jegyzéssel). Fizetőeszköz is de ezek az új érdeklődő emberek befektetésként tekintenek rá amiről a média azt írta hogy sokan dollár milliomosok lettek belőle (ahogyan lettek milliomosok hagyományos tőzsdén is). Ezeket csak azért írtam le mert ha befektetésként tekintünk rá akkor nagyjából ez is ugyanolyan mint bármilyen más hagyományos tőzsdei termék. Nem biztos hogy a Bitcoinból lesz pénzed új csilivili Audira vagy szétstukkózott háromemeletes családi villára (vagy hasonlókra) de az sem biztos hogy késő venni.
Hogy összefoglaljam: Ez egyben tőzsdei termék és pénz amit a média azért kapott fel mert a hagyományos tőzsdei termékekhez képest újdonságnak tűnik és jelentősen megtöbbszöröződött az értéke (eddig legalábbis ez volt a tendencia). Nagyjából már talán képben van a kérdező is - remélem.
Nem azt mondom hogy egy új érdeklődő ne vegyen Bitcoint és ne fektessen be - mert a sok új Bitcoin vásárlóval tovább emelkedik majd az árfolyam is. De kockázattal számolnia kell.
Na látom, a kérdésre senki se volt képes válaszolni.
Hát én összefoglalom neked rövide az egészet, bebizonyítva hogy nem túl nagy kihívás ezt elvárni.
Pénzt keresni bitcoinnal alapvetően 2 fő módon lehet:
1. pénzt fektetsz hardverbe és bányászod
2. pénzt fektetsz bitcoinba majd eladod.
Az elöbbihez ma több milliós tőke kell aminek egy részét arra kell forditani hogy elutazz olyan helyre ahol olcsó az áram, ott épits fel egy több milliós gépparkot s ott bányászd. Európában vagy vesztességes lesz vagy a hozzádáadott munkához és a benne levő kockázathoz képest keveset keresel.
Mert kockázat van benne lehet mire visszahozza az árát és nyerességes lenne már nem fogja megérni.
A 2. lehetőség kispénzüeknek is járható út.
Veszel bitcoint majd mikor felment az ára és nyereséges lesz eladod. Ehhez persze utána kell nézzni a pillanatnyilag aktuális törvényeknek mert ez adó és engedélyköteles jövedelemszerzés. Tehát indulásként keresni kell egy könyvelőt, aki 10 000 Ft-ért elmondja, mik a kötelezettségek, milyen engedélyek kellenek, milyen nem.
A ennélkül kezded el akkor több száz ezres nav bírságot kockáztatsz.
A harmadik lehetőség az, hogy egy kriptovaluta kereskedő oldalon, pl. a localbitcoins.com, csak a letéti összeget vásárlod meg, ami jelenleg 0.1 bitcoin vagyis kb. fél millió Ft, s a többit ugy vásárlod meg, hogy - mivel a félmillió Ft-os letéttel kereskedővé válsz - kereskedőként 15%-al olcsóbban veszed s kereskedői áron adod el. Ekkor minden ügyleten 14%-ot nyersz. (1% a cégé). Ehhez azonban mindenkép hivatalosan kell csinálnod, mert erre a tevékenységre rászállt a nav és hamar belefutsz.
Végezetül nagyon fontos, nem tudni mi lesz a bitcoinnal, ha beszállsz a fél millióval és holnaptól leesik az ára a felére akkor bukni fogs vele. akkor hiába adod el 15%-al drágábban, az még mindig csak kb. a 65%-a lesz annak amennyiért vetted...
" Amit nem lehet eladni, annak nulla az értéke. De legalábbis nem ér annyit, amennyiért el akarják adni.
Hol van ebben a látszólag logikus megállapításban a hiba?
"
Ezt meg el ne hidd, ez egy hatalmas baromság.
Valós az amit mondott a korábbi hozzászóló, előfordulhat ilyesmi hogy egy magas értékű valami senkinek se kell. Sok ilyen kastély van Magyarországon, amit nulla forintért se vesz meg senki, mert a megvétel pillanatától havi sok száz ezer forint költség van vele. Itt nem 10-20-30-100 ezer forint a "közös költség".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!