Mivan ha nem jön meg az eBay ről a rendelt cucc?
Attól függ, ha jelentéktelen az ár, akkor nem fog vele sz@rakodniés az eladó.
pl itt EU-ban 40$ Kínában 10$, de az eladónak csak $2 akkor nem fogja érdekelni (ebből is látszik hogyan alakul egy termék ára mire ide kerül :).
Viszont ha sikba volt az eladónak is és bizonyítja a feladást is akkor pl a Te PP-dről fogják levonni, és amíg nem egyenlítetted ki, addig valszeg korlátozzák is.
"sikba"===sokba
-itt értem pl azt, hogy $50-100
-de eladótól függ.
A kérdésbe beletartozik az is, hogy nem kezded verni az asztalt mert az oldal becsült szállítási ideje pont lejárt. Ezek mind átlagidők ami nem szabály, nem törvény, nem kötelem hogy neked márpedig december 15-ig csengetnie kell a postásnak, különben átvertek, lehúztak, ellopták, stb... A pénzt ugyan visszakérheted, az eladó is inkább lenyeli az ingyen terméket mert a pozitív értékelés mindennél fontosabb neki.
Értelmes ember például számol a karácsonyi csúccsal és egyéb lehetséges tényezővel mielőtt elkezd panaszt emelni. Kínából még mindig 45-60 nap IS normál kézbesítési időnek számít bármikor, hiába írja az ebay hogy átlagosan 2-4 hét alatt megkapod. Mert ha nem, pont belefutsz abba amit írsz, hogy elindítod a panaszkezelést, az eladó inkább visszafizeti majd te mégis megkapod a terméket és a pénzed is vissza. Pedig az eladó nem tehet róla hogy szar a posta, nincs ember, leterhelt mert mindenki ráfüggött az ebay-aliexpressz olcsóságokra (valami 35% körüli az összes postai küldeményből a kínai rendelések aránya az egész országra vetítve). Kussolhatsz is, mert az eladót nem károsítod meg vele igazán, bele van kalkulálva az ilyen veszteség. De állandóan erre játszani attól még pofátlanság marad.
sztem.nem paypal nyeli be veszteségnek hanem az eladó!
Nekem is volt már pár ilyen eset és nem paypal utalta vissza hanem a kereskedő!
De csak 1-2x volt, hogy utána megérkezett a csomag.. de ilyen kb. 1000 ft-os
nagyságrendű nem komoly összeg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!