Honnan tudhatnám meg, hogy a routerem szűkíti-e az internet keresztmetszetet? És mit tehetnék akkor, ha igen? (Thome-adsl)
Ez gigabites kártya.
2gbit-es csomagod van a T-nél? Mert akkor az is szűkítheti, de gondolom ebben az esetben a routered sem tudja ezt a sebességet (különben arról biztosan tudnál)
nem gigabites sajnos, hanem csak 15 Mbit-el jön, ennél többet nem tud adni a telekom. de valami akkor sem jó.
a routert hogyan tudom kiiktatni? mert akkor ugye wifim nem lesz, csak kábellal tudok netezni. Kell vmi átalakító, hogy a netes kábelt amit a laptopba dugok össze tudjam hozni azzal a zsinórral amivel bejön a net a lakásba?
Azt a kábelt ami az ADSL modemből megy a routerbe azt a laptopba dugd közvetlenül.
A T-nél nem tudom hogy van, lehet hogy akkor a laptopon be kell állítani valamilyen kapcoslódást név és jelszó párossal. (Diginéél így van, de lehet hogy T-nál nem kell)
Az a router, valójában a szolgáltató által hozott modemmel kombinált router. Nem tudod kiiktatni, mert nélküle nem működne a szolgáltatás.
Lehetséges hogy a telefonvonal ami a központól hozzád megy, nem bírja az előfizetett sávszélességet. Ezt persze nem nagyon szokták beismerni az ügyfélszolgálatnál, helyette kamuznak valamit.
pedig most akartam venni olyan átalakítót, aminek egyik felébe a bejövő telefonkábelt a másik felébe az internet kábelt dugom, így ki tudtam volna próbálni router nélkül. szóval akkor ez tárgytalan.
és olyan lehet, hogy tized-század másodpercre megáll, vagy megakad a net? ezt ugye nem veszünk észre normál használat mellett mert mi az a tized másodperc. A youtube is előrepuffereli a zenéket, tehát ilyen kis akadásnál azon se lehetne észrevenni.
valami gáz van a netemmel de nem tudom mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!