Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Megzavarodott internet?

Megzavarodott internet?

Figyelt kérdés

Sziasztok a helyzet a következő:

Utóbbi időben (1-1.5 hónapban) az internet finoman szólva sem volt jó.

Routerünk egy huawei HA-35 router Telekomos netgyorsítóval együtt kaptuk.

Online játékokban amikor csak én vagyok a hálózaton, ugrálni kezd a pingem. 60-70 alap, felmegy 230-400 köré és visszaáll 80-140 közé... Router kihúz-bedug az helyrehozza ideig. Korábban napi 1x, most már kb 2-3 óránként kell vele eljátszani ezt...

Másik oldalon pedig a gép nem képes elérni oldalakat. A böngészőbe belépve utóbbi időben 10/7 alkalommal a router oldalát próbáltam elérni és sikertelen volt. Behozza a "téglalapokat", de semmi felirat rajtuk, vagy megáll a töltésben és bead egy félkész weboldalt.

Videónézéskor gyakran van az, hogy megáll és nem tölti le a videót. Elvileg csatlakozva van a hálózatra, de csak pörög-pörög semmit nem csinál, ilyenkor a router felületét sem érem el. 5-10 másodperc után megjavul magától, és hopp a router beállításaiba is be tudok lépni.

Weboldalaknál ha rátör, akkor 10-20 másodpercig is képes tölteni egy oldalt, majd kiírja hogy "Error server not responding" VAGY "Az oldal DNS címe nem található" VAGY "ERROR TIME OUT" Ezt egy újratöltés megoldja, igaz csak minimum 4. alkalomra.

Edge böngészővel próbáltam, az egy fokkal jobb volt, de nem sokkal!

Hibát bejelentettem, annyit mondtak, hogy "látják a szakadozást és a lassulást és megpróbálják innen megjavítani, majd ha nem sikerül akk küldenek szerelőt". 2 óra után: " A telekom a saját hálózatában nem tapasztalt problémát" [...] Azóta úgy ahogy jó, de már ma este (2 órával később) megint elkezdte....

Másik gépen nem nagyon csinál ilyet, ott ritkán van, hogy nem hoz be egy oldalt, többnyire működik. Nálam meg totál megzavarodik.

Feladatkezelőben nem szívja semmi sem a netemet, víruskeresés megvolt, CCleanert futtattam, mi lehet a gond?

Baromira zavaró. :(

2017. dec. 5. 23:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha wifin kapod a netet, állítsd át a használt csatornát a routerben. Ha lan-on, akkor is nálad kell lennie a hibának, hiszen a másik gépen gyakorlatilag minden ok.

Azt nem értem, hogy mitől látja a szolgáltató a szakadásokat, ha egyébként közli, hogy velük minden rendben. Ő csak akkor láthatja, ha konkrétan a végpont szakadozik, ekkor pedig bőven lehet a végberendezés a hibás, ami pedig az övék, és ők is telepítettek. Ergo nem láthatják, hogy szakadozik, vagy ha igen, akkor kutya kötelességük kimenni.

2017. dec. 6. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!