Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudom megállapítani,...

Hogyan tudom megállapítani, hogy mik egy hálózat IP beállításai?

Figyelt kérdés
Találtam egy wifi hálózatot, tudok csatlakozni, de nem tudom mi a gateway pl. Hogyan lehet ezt megállapítani?
2010. jún. 1. 19:28
 1/10 anonim ***** válasza:

start/futtatas/cmd/ és ide ird: ipconfig all/

bar a "mi a gateway" kérdést nem értem, de ez elég sok dolgot kilistaz

2010. jún. 1. 19:30
 2/10 anonim ***** válasza:

nah még1* :) start menu, futtatás és ide ird be, h cmd. ezutan bejon egy ablak, ide ird be: ipconfig /all

elozo( sorry, csak gyors akartam lenni:) )

2010. jún. 1. 19:32
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi, de nincs DHCP, szóval itt csak azt látnám, amit beállítok.

A "mi a gateway" alatt azt értettem, hogy mit (milyen IP-t) kell megadnom, mint gateway.

Jöhet linux is, ha csak olyan megoldást tud valaki...

2010. jún. 1. 19:46
 4/10 anonim ***** válasza:

Böngészőbe beírod a wifi ip-címét. Akkor kijön egy bejelentkezési ablak. Próbáld meg, hogy beírod: felh. név: admin, jelszó: admin

A marhábbik fajtája nem szokta megváltoztatni az alapértelmezett beállításokat! XD

2010. jún. 3. 08:20
 5/10 A kérdező kommentje:
Honnan tudom a wifi IP címét?
2010. jún. 3. 09:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Amikor rá vagy csatlakozva akkor a hálózati központban megtudod nézni. Keresd meg.

Általában 192.168.1.1, 192.168.1.0, 192.168.0.1 vagy hasonló! De lehet bármi ugyhogy nemtom biztosan megmondani.

2010. jún. 3. 10:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Egyik sem. Nincs DHCP, tehát nem kapok IP-t...
2010. jún. 3. 10:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Ergó nem csatlakozol rá, vagy aktív a MAC szűrő és azért nem kapsz netet a routertől... ez bukta. max ha sniffeled a wifit akkor talán be tudod magad juttatni, de ilyenkor is le kell rúgni vki mást a hálóról, hogy az ő MAC címével be tudj kerülni...ami meg ugye feltűnő picit...
2010. jún. 3. 12:49
 9/10 A kérdező kommentje:

"Ergó nem csatlakozol rá, vagy aktív a MAC szűrő és azért nem kapsz netet a routertől... ez bukta. max ha sniffeled a wifit akkor talán be tudod magad juttatni, de ilyenkor is le kell rúgni vki mást a hálóról, hogy az ő MAC címével be tudj kerülni...ami meg ugye feltűnő picit..."

De csatlakozok rá. Ha lenne MAC szűrés, nem csatlakoznék. Tehát csatlakozni tudok, csak mivel nincs DHCP, nem kapok IP címet, átjárót stb. Manuálisan azt állítok be magamnak, amit akarok, de azzal nem sokra megyek.

A kérdés továbbra is: honnan tudom meg, ha csatlakoztam egy DHCP nélküli hálózathoz, hogy mi az adott alhálózatban használt IP tartomány, és hogy mi az alhálózat átjárójának IPje?

2010. jún. 3. 12:58
 10/10 anonim ***** válasza:

szerintem vagy elkezdesz találgatni, vagy ip szkennelés.

a legtöbb router a 192.168.0.1 192.168.1.1 vagy 192.168.2.1 címet kapja alapértelmezettként. Tehát ha magadnak beállítasz pl 192.168.0.20 ip és mask-nak 255.255.0.0 -át adsz meg akkor látod mindegyiket, csak az átjárót kell váltogatni. Átjáróhoz meg a router IP címét kell beírni, tehát próbálkozol a fenti hárommal, vagy tovább is a sort folytatva.

ha próbálkozással nem sikerül esetleg a fenti ip / mask beállítás után indíthatsz egy IP szkennelést, akkor látni fogod milyen IP címek vannak használatban a hálózaton, és megpróbálhatod azokat beírni az átjárónak. Persze a szkennelést 192.168.0.0 - 192.168.255.255 tartományra kell indítani, és jó sokáig fog tartani

2010. jún. 4. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!