Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudom windows 10...

Hogyan tudom windows 10 home-on használni az adapterbeállításoknál a QoS csomagütemezőt?

Figyelt kérdés
Elsőként, ahogy látom ezt a csoportházirendből tudom csinálni ami kár, mivel nekem mint említettem, Home verzióm van. Ami egyértelmű, hogy az imént említett funkció Pro-ban elérhető csak. Amit kitaláltam és remélem helyesen az, hogy bár a Home is tartalmazza ezt a beállítást, de van egy alap érték amin működik és a Pro-ban van lehetőségem ezt szerkeszteni. Jól informálódtam? Vagy mi a francnak is van benne a Home-ban is a QoS, ha nem tudom testre szabni?

#internet #Windows 10 #csomagütemezés
2017. nov. 29. 00:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen hálózati proiritást szeretnél beállítani ?
2017. nov. 29. 08:11
 2/9 anonim ***** válasza:

#1!

hagyd, szerintem fogalma sincs, mi az a Qos

2017. nov. 29. 09:10
 3/9 A kérdező kommentje:

Aranyos vagy Tron65. Azt hittem nem kell, de akkor legyen. Felhívom mindenki figyelmét, hogy aki csak trollkodni jönne ide az keresse meg a kis X jelet a lapon és zárja be az oldalt (vagy a böngésző X jelét, tök8, a végeredmény ugyanaz). Köszönöm (ohh igen, a következő nem ide illő válaszod jelentésre kerül, úgy válaszolj). Még egy röpke gondolat és vissza is térek ténylegesen a témához. A QoS, azaz Quality of Service egy olyan szolgáltatás, ami képes prioritást felállítani az adatfolyam típusától függően. Osztályokba sorolja az adatfolyamokat és az alapján felállítja a sorrendet, egyenletesen elosztja köztük a sávszélességet ezzel kiküszöbölve a magas válaszidőt.

Visszatérve a témára, az lenne jó nekem, ha a YT videók mellett lehetséges volna válaszidő növekedés nélkül online játszani. Annyira részletekbe menően nem tudok sokat a QoS-ről, csak annyit amennyit leírtam, tehát röviden a lényegét értem. Csak mint említettem van a windows-nak ilyen lehetősége és elvileg testre szabható, csak nem Home-ban (?). Fontos lenne, hogy Home-ban tudjam ezt kivitelezni. Az is jó lenne, ha külső program használata nélkül tudnám ezt megoldani. Igazából tudom, hogy ez a router feladata, és ott fogom tudni ezt a problémát hatékonyan megoldani, de sajnos nincs olyan router és épp nem is szeretnék rá pénzt kiadni, ha nem muszáj.

2017. nov. 29. 17:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Ahogyan olvasgattam , home alatt a helyi csoport házirenben egy külön modul beimportálásával hehet bizergálni a qos -t . Sokkal egyszerübb lenne Neked szerintem a netlimiter nevű program , amivel szolgáltatás vagy akár program szinten is megmondhatod ki mekkora sávszélt kaphat
2017. nov. 29. 19:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Amennyiben a macerásabb utat választod itt olvashatsz róla : [link]
2017. nov. 29. 19:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazából azért volna jobb a macerás út, mert tesóm gépén kéne ezt aktiválni és neki is ez a rendszere van. Nem akarok bele telepítgetni a gépébe.
2017. nov. 30. 21:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Mind a 2 esetén bele kell bizergálni a gépbe. Milyen típusú a routered ?
2017. nov. 30. 21:52
 8/9 A kérdező kommentje:
Azt hagyjuk. Nem tud semmi ilyesmi funkciót, de ha nagyon érdekel akkor Speedport Entry 2i.
2017. nov. 30. 23:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Végül eldöntöttem mi lesz. Már úgy Csütörtök óta azon vagyok, hogy beszerezzek egy nyamvadt router-t ami rendelkezik QoS funkcióval. Hát, nem igazán jön össze a dolog. Másodszorra hívtak, hogy kénytelenek visszadobni a rendelésemet, ha nem tágítok az adott típustól (Tp-link Archer C2 AC900). Amit ők először akartak küldeni az a C2 AC750. Pénteken le lett beszélve, hogy akkor keddre jön a kívánt verzió, csak végül a gyártótól nem kaptak ilyen verziót, így még mindig nem tudtam ezt megvenni. Azt hagytam is. Most egy másikat választottam. Tp-link szintén, Archer C25 AC900. Ennél már van válogatásra esélyem, több bolt is árulja, de a C2 AC900 csak a FirstShop-on volt kapható. Amúgy jó kis ügyfélszolgálatuk van, rendkívül korrektek. Amit veszítek az csak annyi, hogy nem képes 1000MBit/s sebességre se a WAN, se a LAN portja. A LAN port részét bánom, de a WAN portot egyáltalán nem. Soha nem lesz olyan gyors netünk, akarom mondani a környéken soha nem lesz ekkora sávszélességű kapcsolat biztosítva :D
2017. dec. 18. 22:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!