Ilyen képeket hol lehetne eladni?
Vagy esetleg megrendelésre csinálni valakinek ilyen képet, hogy küld valakiről,valamiről egy képet és én neki meg csinálom ilyenre.
https://www.youtube.com/watch?v=X773E3L5IdU (Ezt én csináltam)
A google-ban keresett képeket nem feltétlenül van jogod eladni még akkor sem, ha módosítottad őket. Ez kb. most az a szint, amikor átírod a könyv borítóján a címet és ki akarod adatni sajátként.
Sok olyan oldal van ahol van lehetőség képeket eladni. Keress rá stock photo oldalakra, devianartra stb.
Olyan ez, mint amikor a kezdő séf főz valami szart, aztán azt mondja valakinek, aki nem tud főzni, hogy csinálj jobbat. Nem tud. De attól a szar meg szar marad.
Szóval én, aki fényképészként keresem a kenyeremet, miért akarnám így elbarmolni a képeimet...?
Huu...
Nem úgy értettem,hogy egy fotósnak a képeit csináljam át,hanem egy olyas valakiét aki csinál magáról egy selfiet vagy egy kicsit elrontott képet.
nézd, minden szolgáltatást annak lehet eladni, akinek van rá igénye ÉS fizetni is hajlandó érte. őket meg ott találod meg, ahol ők ilyen szolgálatatásokat keresnek.
az itt hozzászólól azt próbálják közölni veled, hogy szerintük erre senkinek nincs szüksége. nem biztos, hogy nekik igazuk van ebben, de ha te máshogy gondolod, akkor próbálj meg ellenvéleményt megfogalmazni. miért kéne ez a szolgáltatás bárkinek? ráadásul ki lenne az, aki ezért még fizetne is?
a szelfizők zöme vagy maga effektezget, vagy nem effektezget, de nem nagyon szokásuk kiadni másnak. fizetni meg pláne nem szokásuk olyasmiért, amit vagy ők maguk is meg tudnak csinálni, vagy ha nem, akkor sem ér meg nekik pénzt.
pénzt kiadni képszerkesztésért leginkább vállalkozások szoktak, de nekik meg általában nem ilyen szinten szoktak lenni az igényeik. az meg, hogy a vállalkozások hol találnak maguknak grafikust már egy összetettebb történet, hiszen van egy csomó grafikus, csomó féle tudásszinttel és referenciával, akik közül neked ki kéne tűnnöd valamivel - és az ár erre pont nem a legjobb megoldás szokott lenni.
esetleg próbálkozz meg felregisztrálni különféle távmunka és online freelancer közvetítő oldalakra, hátha valakinek pont megtetszik és megfelel, amit tudsz, de ilyen helyeken megint csak nem egyszerű dolog kitűnni a tömegből, hogy pont téged válasszanak.
ráadásul ha pénzt akarsz keresni, akkor ahhoz szükséged van egy vállalkozásra, számlaképesnek kell lenned, különben nagyon csúnyán megbűntethetnek, illetve jó eséllyel szerződni sem fognak veled.
ahogy meg már írták, mások képeinek átszerkesztéséhez szükség van az ő engedélyükre. ráaásul ezt még a megrendelők sem mind tudják, vagy törődnek vele. az is símán előfordulhat, hogy ők megbíznak téged képek átszerkesztésével, ők adják a képeket, azt mondják, hogy nem érdeklik őket a képek jogai, te megszerkeszted, ők kiteszik a weboldalukra, aztán meg majd rád mutogatnak, ha a fotók jogtilajdonosa reklamál, hogy te csináltad, te adtad így le, te fogadtál el érte pénzt, ők meg semmiről sem tudnak. sőt ha okosak, akkor még a szerződésükben is benne lesz, hogy te vagy a felelős a képek jogtisztaságáért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!