Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Melyik a jobb felhőtárhely és...

Melyik a jobb felhőtárhely és miért? Filmek és zenéket tárolnák hosszútávon? MEGA vagy DEGOO?

Figyelt kérdés

Tegnap olvasta pár cikket a Google felhőről, sokan nem tudták elérni a fájlokat a Google szűrő miatt tiltotta ki a felhasználókat.

Itt vannak a cikkek:

[link]

[link]

[link]

Sokan azt mondták milyen biztonságos a Google Drive, aztán egyáltalán nem biztonságos, sőt elment a kedvem a Google-től nem merek feltölteni rá semmit, és már hasonlók voltak az OneDrive-val is, és a Yahoo-t megint feltörték, pedig az is nagy cég.

Legjobban zenéket töltenék fel, csak nem tudom meg éri azt a sók időt rá pazarolnom kb 10 ezer zene van, filmek meg még több, SZERINTETEK bele vágjak a sók napos hetek honnapok feltöltésébe? A Google Drive-ra 11 zeneszám 10 perc alatt ment fel.

Feltölteném a volt barátnőm képeit is és közös képünket is, de nem tudom biztonságos e felhőtárhelyre feltölteni, mert ha véletlenül valahogy ki kerülne nyilvánosba akkor nagy balhé lenne (ő már gyűlöl engem), nem szeretném ha elvesznének a fotók.

Nektek mi a véleményetek erről a Google hibáról?

Én nagyon meg lepődtem a Google-tol ilyen megtörtént, most már tudom nem biztonságos (pedig sokan azt mondák a Google Drive a legjobb). Egy páran mondták nekem, ne töltsek fel semmit a netre inkább tároljam itthon CD DVD lemezen, Pendrive, külső HDD-n.

És a cikkbe le van írva, a Google-nak van felismerő szoftvere és tudja szűrni a tartalmakat, én erről nem is tudtam hogy van.

2017. nov. 4. 20:34
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

"Google fényképekre kell rá menni és beállításokra"

- Köszi a linket, nekem nincs Googledrive-om, ezért nem láttam, A hátránya, hogy a videóimat nem eredeti méretben tárolja, hanem butítva, na ezért ingyenes, tehát én a saját FullHD-s családi videóimat már nem tudom oda feltölteni. emiatt a kötöttség miatt ingyenes, de ezért nem is éri meg ingyenesen használni, tehát tényleg marad a HDD.

" lehet egy belső SSD 5 évig bírja, egy külső SSD meg 10 évig a szekrényben, egy belső HDD 6-8 évig, egy külső HDD meg bírja 15-30 évig a szekrényben."

- Nem egészen így néz ki. Egy belső SSD 5 éve, alá van becsülve. Egy belső HDD élettartama a 6-8 évvel helytálló, csak az a gond, hogy ez a 6-8 év lehet 6-8 hónap is. 20 éve vannak HDD-im, még sose volt vele gond, kiszolgálták az adott konfigot, most először szart be egy 4TB-os WD-m 1,5 év alatt!! Persze garanciás de ebből látszik, hogy nem megbízható az élettartam becslése. A HD sentinel szerint most is 100/100-as és nincs gond vele. Ugyanez igaz a külsőre is. Hiába használod kevesebbet attól még tönkremehet 1-2 év alatt is.

SSD: Annyiból jobb, hogy a hőmérséklet-változás kevésbé veszi igénybe és nincs mozgó alkatrész, tehát sokkal kevesebb a hibaforrás. SSD-nél alapból az arra írt adatmennyiség határozza meg az élettartamát, akár külső akár belső.

Belső SSD: Ha nem kíméled akkor is egy átlagos SSDre írható mennyiséget 10 év alatt sem érsz el, tehát bírja az rendesen, az én SamsungPRO-m 1,5 éve megy, írtam rá 15TB-ot. A gyártó 10 év garanciát ad - a merevlemez 2 évével szemben, azért ez sem véletlen!!!! - Tehát az SSD-re 15 TB-ot írtam 1,5 év alatt és a gyártó 300 TB-ra saccolja az élettartamát. Így gondolkozva is összesen 30 évet bírna ki a belső!

Külső SSD: A fenti logika alapján egy külső SSD-re alig történik írás, mert csak ugye az új adatokat kell felírni, tehát a 300TB írást nagyjából sosem fogja elérni tehát az élettartama is 50 év felett lenne!!

"Remélem az SSD ára hamarosan lemegy, mert egy belső 120GB-s SSD kicsit drága 20 ezerért, "

- Ezért használunk archíválásra HDD-t, mert kevesebb a GB/Ft aránya, mint az SSD-é, hiába az SSD a megbízhatóbb.

2017. nov. 5. 14:13
 12/30 A kérdező kommentje:
2017. nov. 5. 14:14
 13/30 anonim ***** válasza:

Reagálva a fenti videóra:

Azért használ CD-t mert nincs benne forgó alkatrész.

1. Akkor miért nem Bluray, mert arra akár 60 CD-nyi cucc fér??

300CD-je van, ezt ma megkapod 50.000Ft-ért. Ebből veszel 2db 2TB-os HDD-t és írsz rá 2500Cd-nyi cuccot.

15 éves még jó CD-ről beszélt ami igaz, de ez nem garancia arra, hogy az összes CD-je visszaolvasható.

Azt sem érti, hogy miért nem meleg a CD ha beleégetik az adatokat!! Alig tudással - mondjuk ezt nem is tagadja - kiáll a CD mellett.

"Amibe kopó, forgó, pörgő alkatrész van az elromlik." Mondja. SSD-be nincs ilyen... Akkor miről beszél.

Nem ért hozzá és egy sör mellett védekezik a semmiről. Ennyi...

2017. nov. 5. 14:41
 14/30 A kérdező kommentje:

1. Akkor miért nem Bluray, mert arra akár 60 CD-nyi cucc fér?? Azt monda hogy csak CD írója van.

Meg azt mondta a pendrive vírusos lehet, hát én úgy gondolom ha az ember rá tesz akkor az, és a CD-re is lehet vírust tenni. Ennyi.

Nekem vannak 2011-s CD-k semmi bajuk (még), DVD lemezel jártam már úgy 2 év után már nem voltak meg rajta a filmek.

Akkor azt mondod a CD-t, DVD-t, BLU-RAY lemezeket felejtsük el már 2017-ben?

A pedrive-ra vissza térve, a pendrive olyan biztonságos mint egy SSD? Csak tippelem. A pendrive-ba sincs forgó alkatrész.

Szerinted SSD és HDD legjobb adatmentésre, vagy még a pendrive is? Úgy értem a pendrive-ra az adatmentést hogy kevés adatot, például volt barátnőim képeit.

Szerinted még meddig fognak még gyártani, és meddig kapunk még CD-t, DVD-t, BLU-RAY lemezeket?

Én már talán 3 éve nem vettem CD-t DVD-t talán 2 éve már nem vettem. Még maradt 2db DVD lemezem ha az meg telik akkor ennyi, CD már régen elfogyott. Annyit költöttem már DVD lemezre 50-100 ezret biztos. Egy párat le kellene ellenőriznem a filmeket amik nincsenek meg az interneten.

2017. nov. 5. 16:48
 15/30 A kérdező kommentje:
SD kártya mennyire biztonságos? Abba sincs forgó alkatrész. Arra csak annyi adatót tárolok hogy tudjak zenét hallgatni telefonon, vagy képeket nézni.
2017. nov. 5. 16:57
 16/30 A kérdező kommentje:
Meg szerintem, a VHS kazetta és az audio kazetta sokkal tovább tárolja az adatokat mint egy CD, DVD, BLU-RAY lemezek.
2017. nov. 5. 17:03
 17/30 anonim ***** válasza:
Archiválásra lemezt már nem ajánlom. Túl kicsi a kapacitása és kevésbé biztonságos. A pendrive és az SD kártya is ugyanez a kategória, túl kicsi a kapacitása. HDD, amíg az SSD nem lesz olcsóbb.
2017. nov. 5. 17:05
 18/30 anonim ***** válasza:
VHS és audio kazettára nem nagyon tudsz digitálisan archiválni, az analóg jel meg nagyon romlik idővel. Az is felejtős.
2017. nov. 5. 17:07
 19/30 A kérdező kommentje:
A régi bakelit lemezeimen, szerinted őrökké megmaradnak rajta a zenék? Szerintem az is kopik, a tű karcolja.
2017. nov. 5. 17:18
 20/30 anonim ***** válasza:
Visszamegyünk a palatábláig vagy mi??? Igen kopik, porosodik, egyre karcosabb lesz, ámbár jobban szólnak mint sok MP3...
2017. nov. 5. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!