Nem működik a nyomtató web interface a gépemről?
Hello!
LAN-ba van bekötve egy nyomtató, aminek 192.168.1.201 címen van a web interface.
Eddig gond nélkül elértem a számítógépemről, azonban egy ideje valaki volt a gépemnél, és szerintem akarva/akaratlanul elállított valamit.
Most hiába írom be a címet, ERR_CONNECTION_TIMED_OUT jön elő Chrome-ban. Megpróbáltam pingelni, úgy látta a gépem. Megpróbáltam másik gépről elérni, gond nélkül kapcsolódik.
Kikapcsoltam a tűzfalat, az nem volt jó. Hogyan tudnám alaphelyzetbe állítani a hálózati beállításokat?
Első körben használj fix IP-címeket, majd a DNS1-nek add meg a routered IP-jét, illetve 2-nek a szolgáltatódtól kapott DNS-t (ha ezt nem tudod (routerben megnézhető), akkor 8.8.4.4 vagy 8.8.8.8 is jó).
Elképzelhető hogy a DNS-t piszkálta el nálad valaki és nem belső hálózaton próbálja elérni a nyomtató címét, hanem a netről. (pl. mindkét DNS címhez külső cím van megadva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!