Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lassabb a netem mint a...

Miért lassabb a netem mint a lakótársamnak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 1 héttel ezelőtt váltottunk fiber power240es netre a upctől. wifiről nálam 10-25 megabit/sec letöltési sebesség érhető el a lakótársamnál 50-60 megabit/sec.(az internet az 240 megabites amiből 60 minimum garantált, nyilván nálam a közelében sincs). Internetkábelről ém 75-88 megabit/secet tudok elérni a lakótársam viszont 260!!! megabit/secet. Miért ilyen nagy arányú a különbség kettőnk internetgyorsasága között? Valami tipp? Köszönöm

2017. okt. 24. 13:23
 1/8 anonim ***** válasza:

A wifi a falak vastagsagatol, visszaverodesektol, zajtol, vevotol is eroteljesen fugg. Ezt nem lehet megmondani az alaprajz nelkul.

A kabel sebessege a hosszatol, minosegetol (mennyire szigetelt, cat5-6-6e), zajtol fugg. Legfontosabb, hogy ne az aram-kabelhez kozel, parhuzamosan fusson a vezetek. Illetve jo minosegu, szigetelt kabelt kell venni.

2017. okt. 24. 13:29
 2/8 A kérdező kommentje:
A kábelem az kb 5 méter hosszú a upc adta a modem mellé. A szobatársam fél méteres kábelére is bedugtam, ahonnan ő elérte a 260 megabitet nekem azon is 86ot sikerült elérni ami a max volt az 5 méteresen.(az 5 méteres upcs kábelen szintén elérte a 250et a haverom így nem a kábel a probléma) A modem(ami egyben a router is) az tőlem 2 méterre van így a jel elvileg semmilyen akadályba nem kéne, hogy ütközzön.(ugyan ennyire van a szobatársamétól akinek wifiről is fényévekkel gyorsabb a net.)
2017. okt. 24. 14:14
 3/8 anonim ***** válasza:
A halozati kartyad tamogatja a gigabitet? 100Mbps-es halokartyaval is kb. 90-et mernel.
2017. okt. 24. 14:20
 4/8 A kérdező kommentje:

Megmondom őszintén én nem értek hozzá, de a hálózati kártyám az qualcomm atheros AR8152/8158 PCI-E FAST ETHERNET (ez lehet a hiba?) controller.

Gondolom fast ethernet miatt lassabb (mivel nem gigabet), viszont wifiről még mindig nagyon gyenge vagyok (15-25 között).A régi upc csomagunkban fiberpower 30 vagy 60 volt és ott stabilan kaptam wifiről 28megabitet pedig akkor még a másik szobában volt. Ezen viszont nem, sőt nagyon instabil az internet wifiről, simán van hogy 8 megabitig lemegy(szobatársamnak 20ig)

2017. okt. 24. 14:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, a kabellel ez a gond.

Wifi vevod milyen? b/g szabvanyt tamogatja csak?

Zajokhoz pedig tenyleg szukseg van a lakas alaprajzara, megjelolve az aram-kabeleket es a fobb fogyasztokat (mikro, suto, legkondi).

2017. okt. 24. 14:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Nincs itt semmi kábel meg wifi probléma.A hiba az ön készülékében van,régi és ennyit tud.Jó lenne ha azt is megsúgnád hogy milyen géped van ill. a lakótársadnak milyen van.Hamar kiderülne a turpisság.
2017. okt. 24. 15:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Na ehhez már egyáltalán nem értek :D Atheros AR9285 wireless network adapter ha ez az, de hogy mit támogat azt nem tudom. Alaprajzot nem tudok mutatni, albérletben vagyunk egyetemisták aztán az nincs meg. De szerintem itt is a gép a ludas az én esetemben tekintve, hogy a szobatársamnak wifiről is sokkal gyorsabb. Bár csak azt nem értem, hogy miért ingadozik ennyire a letöltési sebesség.(a feltöltési 18-20 között állandó). Egyébként a router itt van az asztalomon 1-2 méterre, a mikro pedig a konyhában 6-8 méterre tőle.(de egyébként a régi nettel nem volt ilyen probléma az állandóan 25-28at tudott produkálni, pedig papíron jóval gyengébb volt és a routertől is akkor még egy fal választott el
2017. okt. 24. 15:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen a gépem a hibás egy régi 2011es toshiba, pontosan milyen azt nem tudom. A lakótársamnak még régibb 2010es laptopja van, de ezek szerint az így is jobb:D De bármennyire is elavult a gépem, attól még ez nem magyarázza, hogy a gyengébb net miért volt képes végig stabil 28megabitre, a jóval erősebb pedig 10-25között ingázik(miközben a feltöltési sebesség stabilan 20) wifiről természetesen.
2017. okt. 25. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!