Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lassabb a netem az alapnál?

Miért lassabb a netem az alapnál?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy elvileg 20mb/s -es net sebességünk van de mégis csak 2mb/s -el tölt le, és kb 40kb/s tölt fel? Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz de én szerintem ennek nem így kéne műkszenie. Ha számít bár nem hiszem az Inet szolgáltatónál vagyunk.
2017. aug. 7. 14:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia, bit és bájt között 8 a váltószám.

Ha 2 megával tölt le akkor 16 megás a neted.

Ha a szerződésben 20/2 es van írva akkor az még bőven jó hiszen a garantált le/fel töltési sebességet a szolgáltatók jóval kisebb tételben fogalmazzák meg.

Tartsd szem előtt, hogy ha 20 megás neted van azt bitben értik a szolgáltatók, tehát nem 20 megabájt-tal fogdz letölteni hanem 20 megabit-tel (20/8 = ez lesz a sebességed.)

Sebességmérőt itt találsz: speedtest.net na ez viszont bitben méri tehát így egyszerű összevetni a szerződésben szereplő adatokkal. ha kicsi eltérés van akkor nagyon jó, de ha pl csak 10/1 et tud akkor én szólnék mert a semmiért fizetsz.

2017. aug. 7. 15:02
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi! Ő nem tudom ha belinkelem látod-e de tessék.

[link]

[link]

ilyesmi

2017. aug. 29. 01:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Teljesen jól működik a net-ed. Semmi baj sincs. A pingtime-od is elég jó.

20/1 megás a neted (bit-ben értik)

2017. aug. 30. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!