Miért lassabb a net wifin keresztül?
Most kötötték be az 50megás telekomos netet, adtak új mondemet amiben van wifi is.
A gépen kábellen rákötve mérések alapján 45-50mega szokott lenne de ha a telefonnal csatlakozok a wifire akkor meg csak ilyen 7-11 között szok lenne
Miért van ez?
Milyen routert adtak? típusa? modelszáma?
milyen telefonod van?
A wifi egy tömörített adatállományt használ, ahhoz hogy gyorsan és akadás mentesen működjön, erős hardver kell. A másik tényező, hogy gondolom még titkosítva is van, akkor meg pláne hogy erős hardver kell.
Milyen telefonról van szó? Lehet beállítás probléma is, mondjuk az N wifi dual módra állítva a telefon nem ismeri fel.
Ha odaviszed a telefont a Router közvetlen közelébe, akkor javul a sebesség? Ha igen,akkor gyenge a jel nagy az adatveszteség.
Azt azért tudnod kell, hogy az 50mbit wifin keresztül már elég necces, nekem 120mbites netem van egy profi routerrel, usb wifit használok nagy külső antennával és a maximum amit mértem, az 70mbit volt. Ja és ez titkosítás nélkül, mert MAC szerint van szűrve.
ilyen a router: zte zxhn h368n
telefon meg egy iphone 7 plus
ha az emeleten vagyok akkor 7-11, ha közvetlenül mellette akkor 20-30 között
korábban egy 20megás netem volt ezzel a routerrel(ezt a is a telekomosok adták)
Speedport W724V Type Ci
és ezzel mindig megvolt a 20 mega telefonon és gépen egyaránt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!