Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lassabb a net wifin...

Miért lassabb a net wifin keresztül?

Figyelt kérdés

Most kötötték be az 50megás telekomos netet, adtak új mondemet amiben van wifi is.

A gépen kábellen rákötve mérések alapján 45-50mega szokott lenne de ha a telefonnal csatlakozok a wifire akkor meg csak ilyen 7-11 között szok lenne

Miért van ez?

2017. márc. 24. 09:02
 1/10 anonim ***** válasza:

Milyen routert adtak? típusa? modelszáma?

milyen telefonod van?

2017. márc. 24. 09:04
 2/10 Dongaben ***** válasza:
Egyszerűen más technológia. A WiFi átviteli sebessége esetleg fokozható frekvencia sáv váltással, vagy jel erősítővel.
2017. márc. 24. 09:17
 3/10 anonim ***** válasza:

A wifi egy tömörített adatállományt használ, ahhoz hogy gyorsan és akadás mentesen működjön, erős hardver kell. A másik tényező, hogy gondolom még titkosítva is van, akkor meg pláne hogy erős hardver kell.

Milyen telefonról van szó? Lehet beállítás probléma is, mondjuk az N wifi dual módra állítva a telefon nem ismeri fel.

Ha odaviszed a telefont a Router közvetlen közelébe, akkor javul a sebesség? Ha igen,akkor gyenge a jel nagy az adatveszteség.

Azt azért tudnod kell, hogy az 50mbit wifin keresztül már elég necces, nekem 120mbites netem van egy profi routerrel, usb wifit használok nagy külső antennával és a maximum amit mértem, az 70mbit volt. Ja és ez titkosítás nélkül, mert MAC szerint van szűrve.

2017. márc. 24. 09:51
 4/10 A kérdező kommentje:

ilyen a router: zte zxhn h368n

telefon meg egy iphone 7 plus

ha az emeleten vagyok akkor 7-11, ha közvetlenül mellette akkor 20-30 között

2017. márc. 24. 09:56
 5/10 A kérdező kommentje:

korábban egy 20megás netem volt ezzel a routerrel(ezt a is a telekomosok adták)

Speedport W724V Type Ci

és ezzel mindig megvolt a 20 mega telefonon és gépen egyaránt

2017. márc. 24. 10:02
 6/10 Dongaben ***** válasza:
Azt mindenképp érdemes megnézni, hogy melyik frekvencia csatornán működik a router. A szomszédok jele bezavarhat. Ilyenkor célszerű csatornát váltani.
2017. márc. 24. 10:19
 7/10 A kérdező kommentje:
őszintén megmondom azt fogalmam sincs hol kell megnézni
2017. márc. 24. 10:21
 8/10 Dongaben ***** válasza:
2017. márc. 24. 10:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Egyértelmű, hogy a roueterbe épített antenna a ludas,mert ha közvetlen közelébe van sávszélesség, akkor ahogy távolodsz a bázistól úgy emelkedik a hibaarány és csökken a sebesség. Sajnos ez a típus belső antennás, nem egy minőségi darab. Azt javasolnám Neked, hogy vegyél egy másik Routert vagy AP aminek külső levehető antennája van és hagyd a modembe épített wifit. Ilyen készüléket már 4000-5000ft lehet kapni és megoldódik a problémád.
2017. márc. 24. 10:41
 10/10 A kérdező kommentje:
megvan a gond miért volt csak 7-11 mert a netmero.hu oldalon mértem mindig,letoltottem a speedtest programot és azon meg egyből 41-47 között volt
2017. márc. 24. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!