Nem tudom megnyitni a routerem beállításait, mit tegyek?
Bocs, efelett elsiklott a figyelmem, szerintem ez lesz a gond:
"A routeremnél számok alatt vannak a ledek,az 1-es alatt világít,oda van csatlakoztatva a modem,a 2-es is világít,oda van csatlakoztatva az én számítógépem".
Ugye ilyen a routered LED sora:
A WAN lednek kell világítania és valamelyik számsornak.
A router hátulján lévő sárga csatlakozók egyikébe ( 4 ilyen van) kell a számítógépt csatlakoztatni.
A kábelmodemet pedig a kék csatlakozóba.
Igen,pont olyanok a ledek.
A helyzet az hogy már kipróbáltam ezt előbb is,viszont most több dolgot csináltam vele,kikapcsoltam-bekapcsoltam a modemet,a kábeljét bekötöttem a WAN (kék) csatlakozóba a routeren,viszont csak villódzott nem világított,internetem és wifi-m sem volt,aztán visszadugtam a modem kébeljét az egyik sárga csatlakozóba,így megint van internetem és wifim is.
Router resetet nem merek csinálni,mert ha reset után sem tudom elérni a beállításokat,akkor tuti biztos hogy ki kell hívnom a szolgáltató munkásait,csak akkor nem nyugiban várom őket hanem net nélkül.
Azért mér várok pár napot,hátha valaki rátalál a kérdésre és jó tippje lesz.
Akkor valamiért lehet a router megkotlott, mert ez így nem jó.
Ötleteim még mindig vannak:
1. Az egyik hozzászoló már korábban írta, hogy csak a géped legyen a router sárgacsatlakozójához kötve. Ekkor ellenőrizd azt, hogy amelyik sárga portba bedugtad villog e a 1-4es LEDek egyike. Ha igen, utána nézd meg az említett ipconfig parancsot. Elvileg most, hogy nincs WANban semmi és csak te csatlakozol a routerhez, a router fog neked IP címet adni és az átjáróban is az router LAN interfésze fog megjelenni. Tehát kapnod kellene egy 192.168... szerű ip címet és az átjáró is hasonló lenne.
Ebben az állapotban már tudni kellene http-én keresztül piszkálni a routert.
2. Az nem baj ha villog a WAN és nem folyamatosan világít, ám ha van lehetőséged és másik UTP kábeled akkor cseréld a ki a router WAN és a kábelmodem csatlakozó között.
3. Mi van akkor ha routert a WAN porton keresztül csatlakoztatod a kábelmodemhez, más vezetékes kapcsolatot megszüntetsz és Wifin csatlakozol a hálózatodhoz? Akkor van NET? Ha van, akkor a nézd meg a WiFis gép ipcímét, annak is a 192.168... tartományban kell lennie és az átjáró itt is a router IP címét mutatja amit a WiFis gépről is tudod piszkálni a routert.
Ez a dolog azóta teljesen kiment a fejemből, viszont ma ismét idegesíteni kezdett a dolog és áttúrtam megint az internetet, sikerült megoldani a problémát.
Gondoltam leírom, hátha másnak is megoldás lesz erre a problémára. (Illetve magamnak is megjegyzés, hátha elfelejtem)
Modem-router közötti LAN kábel:
Kihúzni a routerból, kihúzni a modemból, visszadugni mindkettőbe, majd factory reset a routeren (reset gomb 10-15 másodpercig nyomvatart).
Ekkor visszajött az internet és megnyitta a weblapot is, ahol be tudtam jelentkezni hogy konfigurálhassam a beállításokat.
Megjegyzés:
-Reset gombot 10mp-ig nyomvatartva nem működött, csak 15mp nyomvatartás után
-Modemből való LAN kihúzás-bedugás nélkül nem működött
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!