Nem tudom megnyitni a routerem beállításait, mit tegyek?
Kedves Kérdező!
Azt tudom javasolni hogy ellenőrizd az alábbiakat:
1. Csak a géped és a router legyen összedugva
2. Nézd meg hogy biztosan helyes az IP cím amit megadtál
3. Bejelentkezéshez név, jelszó (jobb esetben a router alján, vagy dobozán rajta van IP címmel együtt)
Én első körben ezekkel próbálkoznék...
1. A routeremben nincs wan kábel (van egy kék szinű bemenet,viszont oda nincs semmi se dugva).
2. Ha csak a gépem és a router lenne összedugva,nem lenne internet,a modem foglal benne egy helyet illetve még 2 asztali számítógép.
Mindenféle IP címet próbáltam már (a saját publikus ip-m,a router ip-jét meg amiket még kiírt) de egyikkel sem működött.
A router alján leírt IP cím ugyanaz mint amit a kérdésemben írtam.
3.Az alapértelmezett IPv4 átjáróra sem dob ki semmit...
Ha nincs alapértelmezett átjáró akkor kapcsolat sincs a router és a géped között. Sose fogsz ebben az állapotban csatlakozni.
"Hangsúlyoznám hogy van internetem" - én meg kizártnak tartom.
Layer1 kapcsolat meg van? ( számítógép LAN port - router LAN port ), világítanak a LEDek?
A számítógépen ugye nincs semmilyen FIX ip cím beállítva?
Dugj össze mindent, mindennel.
Utána másold ide légyszi az ipconfig parancs kimenetét.
4. Félreérthetően írtam elnézést,van IPv4 default gateway,ha beírom a böngésző linksorába (vagy mibe) arra nem dob ki semmit.
Van internetem: ( [link] )
A routeremnél számok alatt vannak a ledek,az 1-es alatt világít,oda van csatlakoztatva a modem,a 2-es is világít,oda van csatlakoztatva az én számítógépem.
Hol tudom ellenőrízni hogy fix ip címem van-e?
5. (aki gondolom ugyanaz mint a 4.)
Elküldtem egy printscreent üzenetben.
Igen láttam. Sőt meg is pingeltelek. Mi újság Szerbiában?
A kép alapján amit elküldtél az átjáró cím nem egy nálad lévő router oldali cím, hanem egy WAN IP a szolgáltatónál. Én azt gyanítom, hogy az valami amihez a géped van kötve nem routerként, hanem "csak" kábelmodemként funkcionál.
Bevallom azt nem tudom, hogy egy ilyen kábelmodemet hogy lehet visszakapcsolni "router üzemmódba"
Ha a http-t nyitsz a átájró IPre 46.x.x.254 ( kitakartam a két másik számot) akkor se kapsz semmilyen menedzsment felületet? Bár szerintem ez nem a kábelmodem IPje.
Hát Szerbiában ugyanaz van mint eddig,nem jó de élhető. :D
Nem,azt az IP-t is próbáltam már előzőleg,de nem működött.Bár arra nem azt írja ki hogy "A(z) ... túl hosszú ideje nem válaszol." hanem azt hogy "A(z) ... visszautasította a csatlakozást."
Akkor így az a teendőm,hogy kapcsolatba kell lépnem a szolgáltatómmal (akik egyébként beüzemelték a routert is,többször hibásan de mindegy) és megint várni napokat hogy egyáltalán megfontolják hogy ki jönnek-e.
A segítséged nagyon szépen megköszönöm,ment a válaszaidra egy-egy zöld ujj mert én eddig az ipconfigot sem ismertem,így a tudásom is fejleszthetem egy picit.
még annyit próbálj meg légyszives, hogy ne httpvel, hanem https-sel próbálj belépni:
[link] itt lehet, hogy dob a böngésző egy hibaüzentet: "Az ön kapcsolata nem privát", lesz ott egy szürke felirat "speciális", angol beállításnál szerintem "special" vagy "advanced". ha arra ráklikkelsz akkor megjelenik a "tovább a xyz webhelyre ( nem biztonságos)" - nyugodtan klikkelj rá, lehet hogy ekkor jelenik meg a belépő felület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!