Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nem tudom megnyitni a routerem...

Nem tudom megnyitni a routerem beállításait, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Igaz már régen vásároltunk egy Tenda W316R routert,és régebben még emlékszem hogy mikor a böngészőmbe beírtam az "192.168.0.1" IP-t,akkor bedobott egy oldalra ahol tudtam változtatni a beállításokon (jelszón,néven stb.) viszont mostmár nem adja be azt az oldalat,csak kidobja hogy nincs internetem,és hogy futtassak windows hálózati diagnosztikát ami nem jelez semmit. Hangsúlyoznám hogy van internetem,azt az oldalt viszont nem akarja betölteni.Valami javaslat?

2017. okt. 23. 18:08
1 2
 1/16 Mr. V. ***** válasza:
Vagy old meg, hogy ne legyen neted (azaz a routerből húzd ki a WAN kábelt, így nem külső DNS-ed lesz, hanem eléred a routert, mert ő ad címet és nem a netszolgáltatód/google (aki nem ismeri a belső címeidet), vagy állítsd fix IP-re a gépedet és a DNS kiszolgálóhoz írd a router IP-jét.
2017. okt. 24. 10:04
 2/16 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Azt tudom javasolni hogy ellenőrizd az alábbiakat:

1. Csak a géped és a router legyen összedugva

2. Nézd meg hogy biztosan helyes az IP cím amit megadtál

3. Bejelentkezéshez név, jelszó (jobb esetben a router alján, vagy dobozán rajta van IP címmel együtt)

Én első körben ezekkel próbálkoznék...

2017. okt. 24. 10:06
 3/16 anonim ***** válasza:
Én első körben megnézném, hogy az alapértelemzett átjáró. Arra az IP címre kell indítani a webes felületet, nem holmi távoli emlékekre támaszkodni...
2017. okt. 24. 13:52
 4/16 A kérdező kommentje:

1. A routeremben nincs wan kábel (van egy kék szinű bemenet,viszont oda nincs semmi se dugva).

2. Ha csak a gépem és a router lenne összedugva,nem lenne internet,a modem foglal benne egy helyet illetve még 2 asztali számítógép.

Mindenféle IP címet próbáltam már (a saját publikus ip-m,a router ip-jét meg amiket még kiírt) de egyikkel sem működött.

A router alján leírt IP cím ugyanaz mint amit a kérdésemben írtam.

3.Az alapértelmezett IPv4 átjáróra sem dob ki semmit...

2017. okt. 25. 03:10
 5/16 anonim ***** válasza:

Ha nincs alapértelmezett átjáró akkor kapcsolat sincs a router és a géped között. Sose fogsz ebben az állapotban csatlakozni.

"Hangsúlyoznám hogy van internetem" - én meg kizártnak tartom.

Layer1 kapcsolat meg van? ( számítógép LAN port - router LAN port ), világítanak a LEDek?

A számítógépen ugye nincs semmilyen FIX ip cím beállítva?

2017. okt. 25. 09:42
 6/16 anonim ***** válasza:

Dugj össze mindent, mindennel.

Utána másold ide légyszi az ipconfig parancs kimenetét.

2017. okt. 25. 09:43
 7/16 A kérdező kommentje:

4. Félreérthetően írtam elnézést,van IPv4 default gateway,ha beírom a böngésző linksorába (vagy mibe) arra nem dob ki semmit.

Van internetem: ( [link] )

A routeremnél számok alatt vannak a ledek,az 1-es alatt világít,oda van csatlakoztatva a modem,a 2-es is világít,oda van csatlakoztatva az én számítógépem.

Hol tudom ellenőrízni hogy fix ip címem van-e?

5. (aki gondolom ugyanaz mint a 4.)

Elküldtem egy printscreent üzenetben.

2017. okt. 26. 01:51
 8/16 anonim ***** válasza:

Igen láttam. Sőt meg is pingeltelek. Mi újság Szerbiában?

A kép alapján amit elküldtél az átjáró cím nem egy nálad lévő router oldali cím, hanem egy WAN IP a szolgáltatónál. Én azt gyanítom, hogy az valami amihez a géped van kötve nem routerként, hanem "csak" kábelmodemként funkcionál.

Bevallom azt nem tudom, hogy egy ilyen kábelmodemet hogy lehet visszakapcsolni "router üzemmódba"

Ha a http-t nyitsz a átájró IPre 46.x.x.254 ( kitakartam a két másik számot) akkor se kapsz semmilyen menedzsment felületet? Bár szerintem ez nem a kábelmodem IPje.

2017. okt. 26. 19:51
 9/16 A kérdező kommentje:

Hát Szerbiában ugyanaz van mint eddig,nem jó de élhető. :D

Nem,azt az IP-t is próbáltam már előzőleg,de nem működött.Bár arra nem azt írja ki hogy "A(z) ... túl hosszú ideje nem válaszol." hanem azt hogy "A(z) ... visszautasította a csatlakozást."

Akkor így az a teendőm,hogy kapcsolatba kell lépnem a szolgáltatómmal (akik egyébként beüzemelték a routert is,többször hibásan de mindegy) és megint várni napokat hogy egyáltalán megfontolják hogy ki jönnek-e.

A segítséged nagyon szépen megköszönöm,ment a válaszaidra egy-egy zöld ujj mert én eddig az ipconfigot sem ismertem,így a tudásom is fejleszthetem egy picit.

2017. okt. 26. 23:59
 10/16 anonim ***** válasza:

még annyit próbálj meg légyszives, hogy ne httpvel, hanem https-sel próbálj belépni:

[link] itt lehet, hogy dob a böngésző egy hibaüzentet: "Az ön kapcsolata nem privát", lesz ott egy szürke felirat "speciális", angol beállításnál szerintem "special" vagy "advanced". ha arra ráklikkelsz akkor megjelenik a "tovább a xyz webhelyre ( nem biztonságos)" - nyugodtan klikkelj rá, lehet hogy ekkor jelenik meg a belépő felület.

2017. okt. 27. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!