Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ez a keszulek hordozhato?...

Ez a keszulek hordozhato? Vagy csak egy sima router?

Figyelt kérdés

[link]

Anyukam egyik kollegajatol kapott ajandekba egy ilyen kis keszuleket. Beallitottam neki a wifi nevet es jelszot. De viszont csak akkor letesit internet kapcsolatot, ha a hozzazartozo ethernet kabelt hozzakapcsolom a vezetekes routerhez. Utana olvastam, de semmi konkretumot nem talaltam rola, csak annyit, ami a linkben van.

Rola lenne szo.

2017. okt. 21. 00:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez alapból egy mobilinternet = (3G / 4G hálózat)-hoz használható router.

Tehát ahol nincs vezetékes internet, mert a puszta közepén lakik valaki, de van egy mobil adótorony, akkor ebbe veszel egy mobil internet előfizetést, ahhoz kapsz egy SIM kártyát, beleteszed ebbe a kütyübe és beállítod a csatlakozáshoz szükséges adatokat ha kell, és feljelentkezik a router a mobiltoronyra és lesz internet, amit WIFI-n megoszt a lakásban.

VAGY lehet zsinórral rákötni egy kábel MODEM-re és akkor szintén wifi hotspotként szórja a netet a lakásban, mint ahogy most csináltad.

Na de ha van vezetékes internetetek és van vele együtt Wifi routeretek akkor ennek nagyjából semmi hasznát nem veszitek.

Tök felesleges közbeiktatni egy újabb wifi eszközt, ha már van eleve a lakásban.

2017. okt. 21. 00:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Az előbb azt írtam a SIM kártyát teszed a kütyübe, annyi kiegészítés, hogy látom ebben nincs SIM foglalat, hanem egy USB port van amibe a USB mobilsticket kell dugni, amiben a SIM kártya lesz, kb. mint egy pendrive.

Na ez már lényegtelen, csak pontosság kedvéért nem a SIM kerül ebbe a TENDA routerbe hanem az USB mobilstick a SIM-mel.

a 3G/4G/5V vagy mi van ráírva a portra.

2017. okt. 21. 00:44
 3/6 A kérdező kommentje:

Ertem koszi:)

[link] es ez mar jo lehet egy hordozhato wifinek?

2017. okt. 21. 01:15
 4/6 P.O.C. ***** válasza:

A Tenda is kordozható. Beépített akkumulátorral rendelkezik.

Amit te linkeltél lényegében ugyan az, azzal a különbséggel hogy saját mobilnet modemmel és SIM kártya foglalattal rendelkezik. Ja és Vodafone függő, más szolgáltató SIM -ekkel nem működik.

2017. okt. 21. 06:11
 5/6 A kérdező kommentje:

De a Tenda csak letesit internet kapcsolatot ha hozzatartozo ethernetet bedugom a vezetekes routerunkal. Ha nem kapcsolom ossze, jelez wifit csak azt irja ki hogy 'az internet esetleg nem elerheto

' :/

2017. okt. 21. 10:52
 6/6 P.O.C. ***** válasza:
Azért durva, hogy az ég világon semmit nem értettél meg abból, amit az első hozzászóló írt. :D
2017. okt. 21. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!