Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szolgáltató vagy a számítógép...

Szolgáltató vagy a számítógép baja ez?

Figyelt kérdés
Az lenne a probléma hogy vidéken lakom és izt nincs kiépitve erősebb internet. Nos, Datatransnak hívják a szolgáltatót, az egész rendszer úgy működik hogy van egy rádiós vevő egységem ami rá van fordítva a templom toronyra mert onnan érkezik az internet. A vevőegységemen piros-narancssárga-halvány zöld a jelerősség, a számítógépemen állandóan szétkalcsol a net ami úgy érkezik be hozzá, hogy vezetékről, a routerbe bemegy az internet és egy lan porton keresztül juttatom el a gépembe a netet de az a lan port a routeren van rajta. Wifi van mindenkinél, de érdekes a gépemen szetkapcsol állandóan, játék közben pl a WoT közben az ms felugrik 150 re utána lekapcsolódik, kihúzom a kábelt a gépemből utána vissza és jó. Szolgáltatót kerestem de nem adtak konkrétumot hogy mit csináljak.
2017. okt. 18. 18:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez lehet szolgáltató- és valamely végberendezés hibája egyaránt. Attól, hogy wifi mindenkinél van (amit szintén a router ad nyilván), még lehet a router problémás (lan tekintetben). Ez a vevőegység a piros-narancssárga-halvány zöld cuccával nem tiszta nekem, de egy kölcsön-routerrel legalább a egy routerhibát kiszűrhetnél. Továbbá, ha a wifi tényleg jó, ezerpárszáz forintért kapsz usb-s wifi adaptert, amivel a gondjaid megoldódnának, mert bizony az alaplapi lanvezérlő is vacakolhat, de akár egy hibás landriverből is adódhat gond.
2017. okt. 18. 18:57
 2/8 anonim ***** válasza:
ha a routerben nem állandóra van állítva a kapcsolat, akkor mindig megszakítja a külső WAn porton lévő kapcsolatot, amikor nincs adatforgalom. Olyankor ha a géped adatforgalmat akar lebonyolítani, akkor újra kapcsolódik a mikro antennához. Az a gond, hogy a kapcsolódás is időbe kerül, sok program ilyenkor hibára fut időtúllépés miatt.
2017. okt. 18. 19:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Ehez hasonlító internet diagnosztikai programot nem tud? Amivel kitudom szűrni mi lehet a gond?
2017. okt. 18. 19:26
 4/8 A kérdező kommentje:
De azt nem értem mert jatek kozben állandóan kellene jönnie a netnek mivel internetes a wot ha érted mire gondolok
2017. okt. 18. 19:50
 5/8 anonim ***** válasza:

"ha a routerben nem állandóra van állítva a kapcsolat, akkor mindig megszakítja a külső WAn porton lévő kapcsolatot"

Én sem értem, mert a router célja nem ez. Nyilván pedig minden újracsatlakozás időigényes, még dsl-nél is, de mikros netem sosem volt. Ez is pppoe kapcsolat? A routert úgy kéne beállítani, hogy ne bontsa a kapcsolatot, ha nincs forgalom a wanon...

2017. okt. 18. 19:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Most írtam le. Játék közben vagy filmnézés közben, az internet kapcsolat állandónak kell lennie, filmnézéskor a film betöltésekor játék közben a válaszidő miatt.
2017. okt. 19. 04:05
 7/8 anonim ***** válasza:
En is most irtam le, hogy mindig allandonak kellene lennie, nem csak jatek kozben, egyszeruen azert, mert nagyon keves uresjarati ido van, ha akar csak egy kapcsolat is aktiv, mert az is folyton kommunikal, plane, ha meg van egy ket wifis eszkoz (amik viszont szerinted mukodnek), ergo a lanos kapcsolatban van a hiba. Meg azt is el tudom kepzelni, hogy egy hibas konfiguracio miatt a lanra osztott dhcp berlet lejarta is problemat okozhat, de ez mar csak pont az i-re. Tovabbra is azt javaslom, egy masik routerrel teszteld, vagy hagyd a francba, es keruld meg egy wifi adapterrel.
2017. okt. 19. 05:41
 8/8 Shaddark ***** válasza:

Én még nem láttam olyan routert ami megszakítaná a kapcsolatot ha nincs forgalom, pedig több mint 100 félét állítottam már be...

Bár lehet kihoztak valami "szuper zöld" verziót mostanában :)

Nekem ez szolgáltató hibának tűnik így messziről, ezt meg tudod nézni ha bekapcsolod a routeredben a logolást, és megnézed a dhcp kéréseket, milyen időközönként küldi a router.

Olyannal már találkoztam, hogy nem maradt "tartalék" a sávszélen ezért szakadt a net folyamatosan, ilyenkor ha kicsit belassítják akkor stabillá válik a kapcsolat.

És olyannal is hogy tévesen (vagy egyáltalán nem) állították be a az csomagméretet a routeren és azért szakadt folyamatosan. (MTU)

2017. okt. 19. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!