Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért félnek annyira egyes...

Miért félnek annyira egyes emberek a Facebooktól?

Figyelt kérdés

Sokszor hallottam már, hogy jaj, neki nem kell, mert a rendőrség meg az apeh megnézi, mert van hozzáférésük, meg hasonló para.

Mégis mit néznek meg? Azt, hogy hétvégén kirándultunk a hegyekbe a haverokkal? vagy felköszöntöttem az ismerősömet? Netán rányomtam, hogy részt veszek egy eseményen, amire végül nem mentem el, de a face szerint ott voltam? Vagy ha kiraboltam egy bankot, azt rögtön posztolom is?

Vagy miért vannak egyre többen annyira betojva? Ha normálisan használom, mi bajom lehet belőle? (az idegesítő reklámokon kívül?)

2017. okt. 16. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem is van ilyen rettegő ismerősöm. Ráadásul soha nem megy sehova, nem is tudna olyan képeket feltenni ami miatt bármi para lehetne, teszem azt évente 2x nyaralna Thaiföldön.

Az ismerősöm meg aki valóban sokat utazik mindent feltesz és sosem kereste meg a NAV hogy miből mászkál Hong-Kongba, meg Japánba.

Vannak akik túlgondolják, azt hiszik itt mindenki figyel mindenkit.

2017. okt. 16. 11:04
 2/4 Shaddark ***** válasza:

HA feljelenti valami jóakarója az rakhat be onnan kivágott Az új autóm - Por(se) GTXYW5 képes állapotjelentést, egyebeket.

HA teszem azt "segíjt" vett fel vagy adót nem fizet mert nincs bevallott jövedelme ... ... ... miközben ilyeneket posztol az ugyan nem bizonyíték, de lehet tényleg megindítanak egy eljárást / nyomozást, vagy megszüntethetnek ellátást amit a jövedelem alapján adnak.

Persze tízezer emberből egynek van csak ilyen félnivalója.

Ezzel szemben a magánéletről sok mindent megtudhatnak, kihasználhatják azt hogy ismerik a gyengéit, erősségeit, hogyan reagál egy-egy témára. Mik érdeklik, milyen dolgokkal lehet szimpátiaát kelteni benne, mikkel együttérzést, mikkel összetartozás érzést mert ugyanazt utálják. Ezt kihasználva az üzleti életben igenis sok félnivalója van annak akinek van mit veszítenie mert könnyedén megvezetik, átverik.

2017. okt. 16. 11:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem ismerek olyat aki ilyen okok miatt félne, inkább a social media hatásaitől fél mint a NAV-tól.
2017. okt. 16. 12:51
 4/4 anonim válasza:

Volt egy osztálytársam pár éve, aki még a telefonokról is azt gondolta, hogy mindent lenyomoznak rajta, hogy a kormány mindenkit figyel, be tudnak lépni a kamerába és látnak, hallanak mindet, stb. Ezt mindenkinek híresztelte, hogy mennyire hülyeség ezeket meg persze az ezen lévő alkalmazásokat is használni. Sose értettük, miért figyelné a kormány egy 15 éves középiskolás gyerek hétköznapjait. Meg mit tud meg, hogy elkéstem a suliból? Esetleg, hogy anyukám pörköltet fog ebédre csinálni?

Tény, hogy vannak veszélyei a facebook-nak, ha valaki ész nélkül használja és minden adatot megoszt, de ez nem az oldal hibája. Én is ledöbbentem már, mikor ismeretlen gyerekről tudtam meg, hogy mikor hány órája van, meg hova jár iskolába, ráadásul jómódúak is, csak mert volt egy közös ismerősöm az anyjukkal. (Pár kattintás után csupasz képek is voltak fent a közel 10 éves gyerekekről.) Ennek tényleg vannak veszélyei, de ez a szülő hibája. Általában az ilyeneknek nem lehet érte szólni, mert "ő csak büszke a gyerekeire és azt oszt meg a világgal amit akar". Amúgy megfelelő biztonsági beállításokkal senki nem fog az adataikban kutakodni. Én csak kapcsolattartásra használom, semmi olyan nincs fent, amit titkolnom kéne.

2017. okt. 19. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!