UTP Y csatlakozó, hogyan működik?
Figyelt kérdés
Vettem egy UTP y elosztót, tudom, hogy ez nem arra való, hogy kettéosszam a kábelt és két gépen tudjak internetezni, nem is erre lenne szükségem. Ketté osztottam volna az utp kábelt, és egyszerre nem menne a két gép, csak néha az egyikre van szükség, néha a másikra. Viszont az a probléma, hogyha összekötök mindent, nincs internet. Pontosabban, úgy próbáltam, hogy az egyikbe beledugtam az internetkábelt, a másik végét összekötöttem a géppel, úgy volt internet, viszont ha a másik csatlakozóba beledugtam egy kábelt, úgy, hogy a másik vége nem volt semmihez hozzákötve, akkor is már egyből elment az internet, úgy mintha csatlakoztatva se lenne a kábel.Mi miatt lehetséges ez?2017. okt. 13. 19:02
1/6 anonim válasza:
Ha jol olvasom, akkor az eloszto amit vettel, hanem levalasztja a labakat. Tehat bejon 8 er, kimegy 4+4 (es nem 8+8 ahogy gondoltad).
Viszont a halozat csokkentett sebesseggel kepes mukodni 4 eren is. Viszont ilyenkor a masik 4-et le kell valasztani a routernel is (egy masik Y csatlakozoval), es 10Mbps half duplex-re allitani a kapcsolatot.
3/6 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, ahogy olvasgattam az interneten, de szétszedtem, és nem 4-4 -re van bekötve, hanem 8-8-ra. Emiatt nem értem, hogy nem működik, kipróbáltam azt is,hogy összekötöttem a géppel, és a másik csatlakozónál csak lenyomtam egy ceruzával a fém érintkezőt, mintha benne lenne egy kábel, és akkor is egyből úgy mutatta, hogy nincs kábel bedugva.
2017. okt. 13. 23:30
4/6 anonim válasza:
Én el tudom képzelni, hogy megfordítja az ereket és az Y kimenetén fordított lesz a csatlakozón a jelsorrend.
5/6 A kérdező kommentje:
Azt is megnéztem most, és teljesen ugyanaz a sorrend is mindegyik oldalon :D egyszerűen nem értem.. most kipróbáltam egy másikkal, mondom hátha csak ez az egy hibás volt, de ugyanez történik vele is.
2017. okt. 14. 11:02
6/6 A kérdező kommentje:
Azóta annyira sikerült rájönnöm, hogy a UPC-s eszközből mint a 8 éren jön jel, és azzal nem működik, viszont ha közbe teszek egy tp-link routert, amiből csak 4 ér jön ki, azzal működik rendesen. Tehát csak akkor nem megy, ha mind a 8 éren van jel, viszont nekem úgy lenne szükségem, mert úgy maximális a sebesség. Így esetleg valakinek valami ötlet?
2018. jún. 18. 18:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!