Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Cat 5e utp kábelre cat6...

Cat 5e utp kábelre cat6 szerelhető csatlakozót lehet tenni?

Figyelt kérdés
Adott egy cat5e utp kábel amihez vettem egy szerszám nélkül szerelhető csatlakozót, viszont ez már cat6-os. Rászereltem úgy ahogy jelölte a színeket de nem működik. Ha kompatibilis a kettő akkor mi lehet a gond? Köszönöm előre is a válaszokat!

2017. aug. 8. 20:47
 1/3 CspCsj ***** válasza:
Ha jó a színsorrend, akkor talán nem érintkezik valamelyik ér, esetleg túl hosszan bontottad szét az összecsavart párokat.
2017. aug. 8. 23:38
 2/3 A kérdező kommentje:
A vásárolt csatlakozón meg vannak jelölve a színek, van A illetve B verzió, én előbbit választottam. A színek stimmelnek, az viszont lehet, hogy esetleg kicsit hosszabban meg van bontva a kábel. De akkor ezek szerint nem a kompatibilitással kéne, hogy gond legyen?
2017. aug. 9. 08:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Időközben ellenőriztem, hogy jól érintkeznek-e a vezetékek, lerövidítettem a megbontott részt amennyire lehet, illetve átkötöttem a B verzióba is de továbbra is semmi... Mivel ilyen szerelhető csatlakozót nem találok cat5e-ből a közelemben, így lehet, hogy marad egy normál csatlakozó csak ahhoz meg kell vennem egy fogót.
2017. aug. 9. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!