Cat 5e utp kábelre cat6 szerelhető csatlakozót lehet tenni?
Figyelt kérdés
Adott egy cat5e utp kábel amihez vettem egy szerszám nélkül szerelhető csatlakozót, viszont ez már cat6-os. Rászereltem úgy ahogy jelölte a színeket de nem működik. Ha kompatibilis a kettő akkor mi lehet a gond? Köszönöm előre is a válaszokat!2017. aug. 8. 20:47
1/3 CspCsj válasza:
Ha jó a színsorrend, akkor talán nem érintkezik valamelyik ér, esetleg túl hosszan bontottad szét az összecsavart párokat.
2/3 A kérdező kommentje:
A vásárolt csatlakozón meg vannak jelölve a színek, van A illetve B verzió, én előbbit választottam. A színek stimmelnek, az viszont lehet, hogy esetleg kicsit hosszabban meg van bontva a kábel. De akkor ezek szerint nem a kompatibilitással kéne, hogy gond legyen?
2017. aug. 9. 08:08
3/3 A kérdező kommentje:
Időközben ellenőriztem, hogy jól érintkeznek-e a vezetékek, lerövidítettem a megbontott részt amennyire lehet, illetve átkötöttem a B verzióba is de továbbra is semmi... Mivel ilyen szerelhető csatlakozót nem találok cat5e-ből a közelemben, így lehet, hogy marad egy normál csatlakozó csak ahhoz meg kell vennem egy fogót.
2017. aug. 9. 08:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!