Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lehet lassú a letöltésem?

Miért lehet lassú a letöltésem?

Figyelt kérdés

Nemrégiben új internet előfizetésre váltottam, 500mb letöltéssel, melynek tényleges letöltése 62,5mb/s.

Ha torrentezek, 10gb alatti, agyonseedelt torrentet tölt is 60 mega körül, de efölött utorrent disk cache overleoad-re hivatkozva lassítja a letöltést akár nulláig is, teljesen leterheli a merevlemezt, ugyanez Vuze-nél is. Deluge torrent klienst használva nem terhel semmit, viszont max 20mb/s-el tölt kicsi-nagy torrentet is.

Próbálkoztam a "tárhely előre lefoglalása" opcióval is, ekkor a letöltés előtt terhelve a lemezt lefoglalja, de aztán letöltés közben is leterheli majd lelassul (?!)

Mikor disk cache overload van, a kliensen kívül minden folyamat befagy.

I7-2600k

16GB DDR3 1600mHz

Seagate 2TB 64MB 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001

Mi állhat a probléma hátterében?

u.i.: Természetesen csak legális forrásokból származó tartalmakról beszélünk, rokonok küldik privát torrenten a családi rendezvényes videókat képet stb. Köszönöm! :)

2017. okt. 3. 09:12
 1/7 anonim ***** válasza:
A merevlemez nem bírja a terhelést és belassul.
2017. okt. 3. 09:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"disk cache overload" Pedig elég egyértelmű. Nem tudja olyan tempóban a merevlemezre írni, ahogyan letölti.

Gugli barátodat nem kérdezted? Remek leírásokat dob ki erre. Például:

[link]

2017. okt. 3. 10:44
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen, elég egyértelmű, csak nem értem az egyik kliens miért terheli le, míg a másik nem...

Sajnos eszembe sem jutott most a gugli, pedig szoktam használni. :D

Nagyon hasznos amit linkeltél, kipróbálom majd, köszönöm! :)

2017. okt. 3. 11:54
 4/7 anonim ***** válasza:
utorrent 2.2.1-et használj
2017. okt. 3. 12:05
 5/7 anonim ***** válasza:
igen, azért ez a sebesség már rendesen megdolgozza a procit és a vinyót, szóval nemcsoda ha belassul, főleg ha még használod másra is közben
2017. okt. 3. 12:08
 6/7 anonim ***** válasza:
A megoldás : SSD
2017. okt. 3. 12:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Tudtommal badarság volna SSD-re torrentezni, ott az írás mennyisége számít az élettartamban, nem a start-stop mennyisége.
2017. okt. 3. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!