Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Diginet200PRO-t cserélnék...

Diginet200PRO-t cserélnék 500-ra a le/feltöltési sebesség emeléséhez. Hátha az 500-as eléri a 200-hoz igérteket. Reklamálásomra arról tájékoztattak, a WIFI-m lassítja a sebességet TPLINK_A60424 Váltsak csomagot és/vagy WIFIT?

Figyelt kérdés

#DIGI/WIFI
2017. szept. 27. 15:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mivel a TP-linknek (és másnak se) ilyen típusjelzésű routere nincs, nem nyilatkozok.

Ha tényleg a wifi volt a korlát, akkor egyetlen bittel sem lesz gyorsabb a vonali sebesség emelésekor.

Ha a mostani router csak 100 megát tud a wan porton, akkor egyetlen bittel sem lesz gyorsabb a vonali sebesség emelésekor.

De pl ez:

[link]

gond nélkül megbírkózik mind vezetékes, mind wifi oldalon a 200 Mbps-sel.

Ráadásul van nálam egy zsír új (garis) eladó.

2017. szept. 27. 15:52
 2/12 P.O.C. ***** válasza:

Olyant TP-Link modell nincs hogy "A60424", az csak az gyári Wi-Fi hálózati név (SSID).

Egyébként a szolgáltatódnak valószínűleg igaza van. Például ha a routerdnek nincsenek gigabites portjai, csak 10/100 -as ok, akkor 100 megánál alapból nem enged át több netet. De még a Gigabites vagyis az 1000 Megabites switch -el rendelkező routereknek is vannak hátulütői. Főleg a régebbi vagy olcsóbb modellek esetében, amiknek még nagyon gyenge a CPU -ja ahhoz, hogy ekkora sebességet kiszolgáljon a valóságban is.

2017. szept. 27. 15:57
 3/12 P.O.C. ***** válasza:

Ne privátba!

"Bocsi, ennyire értek hozzá :( Típusa kb TP_LINK WR841N(?) A műszaki koordinátákat nem tudom, Az ára 10 ezer alatt volt, kb 2 éve"

Ez csak egy max 100 megabitet tudó router. Már az előző netcsomagodat sem tudta kiszolgálni, nem hogy ezt.

Egy erős gigabites AC Wi-Fi szabványt ismerő routerre lesz szükséged. Pl egy a ASUS RT-AC58U -ra.

[link]

2017. szept. 27. 21:03
 4/12 A kérdező kommentje:
köszi :)
2017. szept. 28. 03:34
 5/12 A kérdező kommentje:
És a TPLINKTL-WR1043ND-VEL esetleg nincs szükség csomag váltásra?
2017. szept. 28. 14:46
 6/12 P.O.C. ***** válasza:

Nem értem a kérdést.

A 1043ND -nek a következők a valós maximum sebességei, nélkülözve a marketing dumát ami a dobozára van írva.

Vezetékes megosztással: kb. 800 Mbps

Wi-Fi -n keresztül: kb. 150 Mbps

Ez V2.x vagy újabb hardver verzióval.

A régi v1.x -be gyenge CPU és kevesebb RAM van, ezért az csak max 200 Megát tud vezetékesen, a Wi-Fi sebesség ugyan az.

2017. szept. 28. 15:09
 7/12 A kérdező kommentje:

Sajnos én nem értek a műszaki paraméterekhez :( én wifin szeretnék gyorsabb eredményt. Ehhez megfelelő NET csomag, meg felelő router kell /gondolom./Gépem HP 250 G3, WIN 10-el + diginet 100PRO.

Milyen Diginet csomagot használjak milyen routerrel?

2017. szept. 28. 22:48
 8/12 P.O.C. ***** válasza:

Továbbra sem értem.

Figyelj ha van egy jó routered, ami akár elbír 1000 Megabites csomagot is, annak hót mindegy lesz az is ha csak 1 Megabites vagy 500 vagy 800 Megabites internet előfizetéssel használod.

Ezért nem értem ezt a milyen routert milyen internetcsomaggal dolgot. Azt neked kell eldöntened, hogy mekkora sebességre van szükséged.

Én pl faluhelyen lakok, ahol csak ADSL van. Amiből 20 mega az elérhető legnagyobb csomag, átjön belőle stabilan 15. Mégis elvagyok vele mint a befőtt.

Neked ugye Wi-Fi -n kéne ez a sebesség, utánanéztem kicsit laptopod képességeidnek. És az karcsú lesz nagyon ezekhez a nagy Digi csomagokhoz. Csak N -es Wi-Fi kártya van benne, tehát nem fogsz elérni vele soha 150 Megbitnél többet (ha csak nem veszel bele külön USB-s AC Wi-Fi adaptert is). Sőt a vezetékes LAN kártyád még ennyit sem tud, azzal csak 100 Mega lenne a sebesség.

Szóval előbb azt döntsd el mekkora sebességre van szükséged, csak utána kezdj el hálózati eszközöket vásárolgatni.

2017. szept. 29. 04:39
 9/12 A kérdező kommentje:
Igaz. Karácsonyra kapok új notebook-t SDD/ 8 GB/ ÍS 5 vagy hasonló kapacitásút Ebben az esetben jó routerrel hasznos csomagot is váltanom a 100PRO -ról?
2017. szept. 29. 09:23
 10/12 P.O.C. ***** válasza:

Nem sok értelmét látom váltani átlagfelhasználók esetében. Ezek a brutál nagy csomagok inkább a megszállott letöltőknek kell, akiknek nem mindegy hogy egy 1080p -s film most 5 perc alatt vagy 20 perc alatt jön le. Illetve jól jön még professzionális net felhasználóknak, akik pl. szervert üzemeltetnek.

Még 100 megának a felével is bőven menni kell akár egy 4K felbontású stream -nek is akadás mentesen.

2017. szept. 29. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!