Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha a speedtest. Net-en lemérem...

Zvolenszki Benjámin kérdése:

Ha a speedtest. Net-en lemérem a netem sebességét, akkor annak a maximumot kéne hoznia?

Figyelt kérdés
Telekomot használunk a családban. Utána néztem mindennek, tehát tudom mennyi a maximum, mennyi a garantált, meg azt is tudom hogy általában mennyit szokott hozni egy-egy letöltésnél és feltöltésnél, de néha azért lemérem, mit bír a netünk.

2017. szept. 17. 08:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Többnyire igen.
2017. szept. 17. 08:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem, mivel ez egy teszt. Tehát ha így lenne akkor értelmét vesztené, hiszen akkor elég lenne rápillantani a net csomagra, és tudnánk az eredményt.

A pillanatnyi sebességet mutatja.

Üdv Apának. Nézem őt mindig. :)

2017. szept. 17. 08:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem, nem a maximumot kellene hoznia, hanem legalább a minimumot.

Arról se feledkezz meg, hogy a speedtest megabitet mér, amikor te letöltesz akkor a böngészők és más programok szinte mindig megabyteben írják ki a sebességet. 8 közöttük a váltószám.

2017. szept. 17. 09:40
 4/6 anonim ***** válasza:
A teszt nem mehet a garantált sebesség alá, ennyi...
2017. szept. 17. 10:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Arra is figyelj, hogy kábelen mérd a sebességet, ne wifin keresztül. Tehát a "modem" (hivatalos nevén a HGW - Home Gateway, magyarul digitális elosztó) közvetlenül csatlakoztatva legyen egy PC-vel vagy laptoppal. A Telekom csak kábelen biztosítja az internetet, wifin keresztül korlátozottan vállal garanciát (értsd: a HGW wifi része tönkremegy egyértelműen, akkor cserélik a készüléket). Ha wifin keresztül lassú az internet, azzal nem tud sok mindent kezdeni, maximum jelerősítőt ajánl, de azt meg kell vásárolnotok.
2017. szept. 17. 18:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2018. febr. 17. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!