Miért nem működik a Port forward?
Van egy Nodemcu eszközöm amin indítok egy webszervert, csatlakozok a wifihez és megkapom az IP-t, ami jelenleg 192.168.1.102. Ha ugyanarról a hálózatról vagyok akkor ezt a böngészőbe beírva bejön a weboldal, amit megírtam.
A cél az lenne, hogy port forwarddal ezt az oldalt meg tudjam nyitni akárhonnan.
Amit csinálok:
TP-linkes router --> port forward --> virtual servers -->megadom a portot pl. 8265 és az ip-t ami 192.168.1.102
Ezek után elvileg a külső ip-n be kell jönnie az oldalnak nem? 196.222.116.78:8260 -al
Nem jön be és a canyouseeme.org-on is zárva látja a portot.
Valaki tud segíteni? Esetleg mit csinálok rosszul?
Van más megoldás erre?
meg amúgy eleve egy kiszolgáló eszköznek adj belső fix ipt a dhcp tartományon kívűl..
.2-99 közt van elég!
Valamint akticálhatod rá a dmz-t
Én ehhez teljesen nem értek sajnos
Nem tudom mi az az apache
Meg az ipt sem en adom, mi az a dmz?
Tudtok nekem segiteni?
Lehet meg át kell irányítanod a http(80) vagy https(443) protokoll portját is.
Kamerás rendszereknél pl. ezeket is muszáj, az eszköznek a 8265-ös portja csak parancsport.
Javaslom olvasd el alaposan a Nodemcu leírását, abban valószínűleg benne van mit kell még beállítanod.
Szia.
Ha a belső IP cim (192.168.1.102) után nem irtál portot és úgy bejött az oldal, az azt jelenti, hogy az apache szervered még mindig a default 80 porton megy, igy természetes hogy a külső ip cimről (196.222.116.78) nem fogod látni a 8265-ös porton a szervert (mivel a szerver továbbra is a 80 porton megy).
Tehát mivel nem irtad milyen webszervert futtatsz ezért csak a következőt tudom mondani :
Keresd meg és ird át a webszerver portját (xampp vagy wamp szerver esetén "httpd.conf" a fájl neve amiben keresned kell) és ezt keresd : Listen 80, és ird át erre : Listen 8265, majd inditsd újra a webszervert.
Sok sikert.
üdv.
Ez egy mikrokontrollel ami wifi képes és ezen futtatok egy wifi webszervert (C-ben írtam, ESP8266)
Nagyon köszönöm a segítséget, teljesen logikus amit írtál és valószínűleg ez IS hiba volt, átállítottam a portot, de még mindig nem megy.
újra is kell indítani az eszközt, hogy felnyalja az új port beállítást. Ezen kívül nemártana egy fix IP az eszköznek. Keress a routerben egy olyan, hogy DHCP reservation és ott állítsd be az eszköz MAC addressét és egy olyan IP-t, ami kivül esik a router DHCP szervere álltal kiosztható IP tartományon. Pl. 192.168.1.10 (ahogy látom 100-tól osztja ki a DHCP az IP-ket.
Utána ehhez a 192.168.1.10-hez állíts be port forwardingot. Azért azt próbáld meg, hogy lokálisan bejön-e a [link] (vagy 65?)
Ha igen, akkor utána kívülről is be kell jönnie.
Mivel a szolgáltató változtatgatni fogja az IP címedet, regisztrálj egy dyndns-es címet és állítsd be azt is a routeren. Pl. www.no-ip.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!