Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Megválaszolható ez a két...

Megválaszolható ez a két Wattpad-os kérdés?

Figyelt kérdés

1, Miért nem tud a legtöbb író helyesen írni ezen az oldalon????

2, Csak én gondolom ezt? Rengetegen mondják, hogy a Wattpad egy alacsony színvonalú weboldal (és a helyesírás terén az is), és azt javasolják a kezdőknek, hogy xy oldalra rakják fel a történeteiket, mert ott értelmesebb emberek vannak. Igen, de nem ezeknek az értelmes embereknek kéne átmenni a Wattpadra és ott tanácsot adni az ,,írótanoncoknak"? Ha minden normális ember elmegy, akkor a hülyék nem fognak építő jellegű kritikát kapni és nem fogják tudni, min kellene változtatni és csak a tipikus "Imádoooom" és Folytiiit!!" komentek lesznek a történetek alatt. Komolyan csak én vagyok ezen a véleményen?

Bocsi, ha hosszú lett, de próbáltam minél jobban megfogalmazni.

2017. szept. 20. 19:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
1) Ezen nem lepődök meg. Megannyi dolog van a világon amivel nem ártana akár érintőlegesen is tisztában lenni, sokaknak mégis halvány lila gőze sincs róla. Többek között ez a helyesírás, de említhetném akár a technikai "analfabetizmust" is, mikor a szolgáltató szerelője kimegy és valós problémamegoldás helyett a hozzá nem értő ügyfél gépét kell karban tartania mert arra az ügyfél nem képes. Letölt sok szart ami fogja a sávszélességet azaz lassítja a netet és csodálkozik, hogy szar az egész. Na de kérem szépen... Meg a világ pénzügyi részével is gondban vannak sokan. Jó, komolyabban nyakatekert tud lenni ez a téma, de pont ezért kéne tisztában lenni vele legalább érintőlegesen az átverések elkerülése végett. Ezt "elnőni" nem lehet, voltak, vannak és lesznek ilyenek, az arány változhat csak. A 2) kérdésedet meg passzolom, nem ismerem az oldalt és valahogy nem is érzem a késztetést arra, hogy megismerjem :D
2017. szept. 20. 22:49
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én már két éve vagyok ott aktív, és hidd el, sokat változott azóta az oldal, mióta regisztráltam. Régen sokkal igényesebb művek voltak ott, és szinte mindenki ismert mindenkit. Ha nem publikáltál vagy kommenteltél, kábé csak akkor nem tudták a neved.

Nagyjából fél évvel a regisztrálásom után kezdtek megjelenni az igénytelenebb művek (amik valljuk be, zömében fanfictionök voltak), de még ilyenkor sem jutott eszébe senkinek sem a pwp-írás gondolata.

Olyan tizenhárom-tizennégy (rosszabb esetben akár tizenkettő-tizenegy) évesek regisztráltak ide, akik nem annyira biztosak abban, hogy például Merengőn megállnák a helyüket. Akik itt vannak, azok azért sereglettek ide, mert nem fordult még meg a fejükben, hogy komolyabban foglalkozzanak az írással, ők csak valahogy le akarják vezetni, ami a fejükben van. Valószínűleg azért csinálják publikusan, mert - ez csúnyán fog hangzani - van egy kisebb hátsó szándékuk is vele: a népszerűség. Bíznak benne, hogy a fantáziájuk eredménye kifizetődő lesz.

A helyesírás is ezért ilyen: amíg nem gondolják többnek a művüket egy hobbinál, nem tartják esszenciálisnak, hogy szépen is fessen. Nekik csak az a lényeg, hogy a gondolataikat kiönthessék, és ha ez megtörtént, az esetek kilencven százalékában vissza sem olvassák, mit teremtettek. Na meg valljuk be, az ő korosztályukból nem sok gyereknek van príma nyelvtana.

A kommentekről pedig... Én is inkább akkor vettem észre magamon egyfajta fejlődést a fejemben lejátszódó események mondatokba szedésében, mikor magyar fakultációra mentem. Addig én sem tudtam normálisan összerakni magamban, mi is az, ami megtetszett egy-egy műben, egyszerűen csak éreztem, hogy rokonszenves. Ez olyan, mint a gyerekmesék: az idősebbek felfogják a mögöttes tartalmat, a gyerekek viszont nem tudnák boncolgatni egy mese valódi tanulságát, mégis megragadja őket.

2017. szept. 23. 20:45
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok. (Aki véletlenül írás közben küldte el a választ.)

De persze tisztelet a kivételnek. Vannak olyan tizenhárom-tizennégy évesek is, akik nagyon intelligensek.

A "megváltók" azért nincsenek itt jelen, mivel túl sok munkájuk lenne, ráadásul nem feltétlenül fizetődne ki. Én egyszer próbáltam meg kritikát fogalmazni egy közepes szinten tehetséges lánynak, de nem volt elég a kommentek karakterkorláta. Ráadásul akárhogy titkolta a csaj, zokon vette, amiket mondtam, holott végig biztosítottam róla, hogy jó úton halad.

Ezek mellett viszont vannak baromi tehetséges, de annál jobban rejtőzködő írópalánták is, akik szomjaznak a kritikára. A Wattpad óriási: egyszerűen csak olyan embereket kell magunk köré gyűjtenünk, akik ilyenek, és át kell látni, ki van velünk egy súlycsoportban. Ez már a watty írásképéből evidens, szóval gyerekjáték.

2017. szept. 23. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!