Jelerősítőn keresztül nincs internet, és passzív is a kapcsolatom. Hogyan állítsam be?
Új helyre költöztem, és használhatom a főbérlő internetét. Sajnos gyenge a jelerősség, és torrentezésnél a port sincs megfelelően beállítva.
Mit kell tennem, hogy jeleősítőn keresztül is legyen internet. Beállítottam a hálózatot, kapcsolódik, és minden zöld, de mégsincs internet.
A másik gond, ami már a jelerősítő előtt is jelen volt, hogy amikor a torrent kliensben ellenőrzöm a kapcsolat állapotot, hibát jelez, miszerint a port nincs nyitva, és csak letölteni tudok.
Nem vagyok informatikus, és egyedül nem tudtam megoldani a problémát. Aki ért hozzá, kérem segítsen.
Előre is köszönöm szépen. :)
A jelerősítő az igazából egy ismétlő. Ha a wifi ismétlő módban van, akkor a G szabványról visszaugrik a B szabványra, azaz 54 helyett 11.
19 Mbit helyett 4,3 Mbit a csúcssebesség.
A 802.11b szabvánnyal 11 Mbps a maximális elérhető sebesség elméletben, ez a valóságban - mivel a legtöbb eszköz csak half-duplex - körülbelül 4,3 Mbps. Ugyanez a 802.11g szabvány esetében 54 Mbps (amely 16-17 Mbps a valóságban).
Portot a főrouterben kell nyitnod a torrent kliens leírása szerint (a beállítások között van a port, amit a routerben nyitni kell).
Továbbá a repeaterek (jelismétlők) után sok esetben a DHCP elvész, azaz azért nincs neted, mert nem kap a géped IP-t. Tudd meg a router IP címét, DNS címét és ahhoz képest állíts be fix IP-t a gépeden. Onnantól lesz neted rajta.
Tehát amiről a kérdéssor szólt, azt egy átlag felhasználó nem tudja megoldani, csak ha valaki szájbarágósan mindent leírna. Egy hozzáértőnek ez 2-3 perc összesen, mert nem sok művelet.
Szóval az alapokat leírtam, de keress olyan embert, aki helyetted ott helyben meg tudja csinálni, mert hosszú lenne részletesen mindent leírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!