Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Megéri Digi-ről Flip-re...

Megéri Digi-ről Flip-re váltani? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A házunkban elérhetővé vált a Flip nevű szolgáltató, és érdekelne, hogy kinek mik a tapasztalatai?

Stabil a net? Nem megy el? Tényleg azt a sebességet kapod, amit ígérnek? +130 Mbit/sec is szalad?

Számolgatom itt a különböző variációkat, mindenképp olcsóbban jönnék ki, mint Digivel, csak nem tudom megéri-e a fúrás faragás, papírmunka stb. Mert ha kimaxolom a Flip szolgáltatásait, akkor 5300 Ft-ot fizetnék (+130Mbit, 2 set-top box) a mostani 4800 Ft helyett, viszont Diginél a 200/100-as net kerülne 5600 Ft-ba a mostani 4800 Ft helyett, viszont csak 1 set-top dobozzal.

Szóval vagy 500 Ft-tal fizetnék többet, vagy 300 Ft-ot spórolnék. Nyilván a 120/10-es net is elég tud lenni, de ha már tudnak adni +130Mbit-et, akkor miért ne.

Nyilván erre a válasz az, hogy nekem kell tudni, hogy megéri-e, de első sorban arra lennék kíváncsi, hogy elégedettek-e azok, akik váltottak? Szolgáltatás minősége, ügyintézés, stb.

2017. szept. 13. 14:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ezeknek a sávszél korlátoknak általában egyszerű a problémája: cat5-ös UTP kábellel húzzák be... aminek a sávszélessége 100Mbit/s, tehát még a 150 mega sem érhető el vele, persze hogy akadozik a játék meg a HD adás+internet. A cat 6osnak 1000Mbit/s a sávszélessége, csak métere ~100ft-al drágább, ezért spórolnak vele. Egy 10 emeletes panelben nem mindegy a méterár.
2019. máj. 22. 10:22
 12/20 anonim válasza:
Bocsi lehet én vagyok hülye de itt már nem UTP kábelt használnak, hanem optikit így ez a sebesség limit amit leírtál nem releváns
2019. máj. 26. 09:07
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem mindenhol, attol fugg az adott epuletbe mivel huzza a telekom a netet. Ahol en lakom, nincs meg optika, csak utp es koax. Sajnos sok hhelyen van meg ilyen Budapesten. Nyilvan ha uvegszalas a rendszer, nem relevans amit irtam.
2019. máj. 26. 18:06
 14/20 anonim ***** válasza:
Viszont ha a modembol nem cat5-os utp-t dugsz a routeredbe meg a tv-be, a szolgaltatoi informaciobetaptol fuggetlenul ugyan ugy lekorlatozod a sebesseged.
2019. máj. 26. 18:07
 15/20 anonim ***** válasza:
*nem cat6-os-t akartam irni
2019. máj. 26. 18:09
 16/20 anonim ***** válasza:
Csak a Telekom. Ilyen értéktelen okádék cégek (Flip, DIGI, Vodafone stb.) pont azért maradhatnak még életben mert van előfizetőjük. Ha mindenki tudatosabb lenne, és nem a szart választaná csak azért, mert pár ezerrel olcsóbb, akkor eltakarodnának az országból ezek a hulladék cégek, és végre minőségi szolgáltatást kaphatna mindenki a pénzéért.... Tudatosság. Ez az ami hiányzik...
2021. júl. 31. 17:57
 17/20 CspCsj ***** válasza:

#16:

Két éve azért mondtam le a Telekomot, mert 10mbit-nél (DSL) többet nem tudtak hozni. (ami a gyakorlatban 6-8Mbit volt)

Megpróbálták 30Mbit-re feltolni, de állandó szakadozás volt a vége.

Akkor több ismerős is lemondta, mert az TV adásnál is naponta többször megállt a kép.

Nálam Telenor korlátlan mobilnet lett, 70-90Mbit ugyanannyi havidíjért, - sokkal kevesebb gonddal.

Digi is megérkezett azóta, és 1000Mbit-et ajánlottak a Telenornál olcsóbban, - pár hónapja van meg és alig volt vele gond - amíg a Telekomnál naponta több szakadás is volt. (még megvan a naplófájl, hogy naponta hányszor kaptam új IP-t)

Most megnéztem, hogy a címemre mit ajánl a Telekom weboldal (dunántúli kisváros, nem falu), - hát nem sok változás: 30Mbit (DSL) a legdrágább havidíjért, - van egy érzésem, hogy 6-8Mbit lenne megint a vége - köszi, de nem.

Elhiszem, hogy más helyen jobb lehet a Telenor a többinél, de itt pont nem.

Ha "tudatosan" a Telekomot választanám, akkor a legszarabb netem lenne a legdrágábban - komolyan ezt várnád el?

2021. júl. 31. 20:54
 18/20 CspCsj ***** válasza:

Bocs a végén elírtam:

Elhiszem, hogy más helyen jobb lehet a "Telekom" a többinél, de itt pont nem.

2021. júl. 31. 20:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Hát nálunk a DIGI, FLIP stb. (Észak- Magyarország, megyeszékhely) az ami katasztrofális. Érdekes, mindenki csak panaszkodik, heti háromszor- négyszer meg el több órára a net, TV és fülük botját sem mozdítják. Vodafonenál a számlázáson csinálnak bődületesen pofátlan, már-már jogsértő dolgokat, a katasztrofális szolgáltatásért cserébe, és szintén emberszámba se vesznek ha bajod van. Telenorról nincs véleményem, mert senki nem szidja a környezetemben, nekem pedig még nem volt. Telekomos vagyok minden téren már 3 éve, és egyszer sem volt problémám. Korábban UPC-s voltam, azzal sem volt semmi bajom, de óramű pontossággal, ahogy átvette a Vodafone, tragédia lett mind a szolgáltatás minősége, mind a mediabox bekötésével kapcsolatos herce- hurca, mind a számlázás. Ezt váltottam utoljára Telekomra. Pontosabban egyszer volt, hogy egy fél napra elment a net a Telekomnál, és szó nélkül kaptam arra a hónapra 2 GB mobilnetet, és valamennyi összeget elengedtek abból a havi számlából, be sem kellett jelentenem. Máshol ha földhöz verem magam az említett problémák miatt, vagy az egész város izzítja a panaszokkal a szolgáltató vonalait, akkor is lerendeznek valami jogi szöveggel, hogy szerintük miért is nincsen semmi probléma. Ennyi a különbség a Telekom, és mások közt. (amit én láttam, tapasztaltam)
2021. júl. 31. 21:15
 20/20 anonim válasza:

Hát nálunk Budapesten panelben a Flip az egy katasztrófa, 4 emeletes panel és képtelenség vele játszani… Konkrétan be sem töltenek a játékok, ha igen elképesztő a lag.

Az internet nap 10 alkalommal elmegy tejesen, ilyen félórára… Amikor nem megy el, akkor is előfordul hogy a videók a YouTubeon csak 480P-ben tudnak betölteni, katasztrófa.

Pest megye keleti részen egy nagyon rossz kis falu szintű kisvárosban meg kertes házunkba Vodafone van. Ott mind ps5 konzolon, mind PC-n, mind telefonon kiválóan megy a játék, net… Egyszerre 5 készüléket is simán tudunk használni, akkor sincs lag. A letöltési sebesség is nagyon gyors… PS5-ön egy 100 gigás játék kevesebb mint 1 óra alatt lejön.

A budapesti panelban egy LOL-t 3 óráig kell letölteni laptopra.

2023. márc. 18. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!