Tényleg kihozzák ingyen?
Meg néztem, jót nevettem. :-D
Kínai másolat termékek, és nevetséges eredeti ár - akciós ár. :-D
Van olyan amire azt mondja 400 ezer és leárazva csak 25 :-D
Közben rákerestem más EU -s piacteren, és ugyan az a termék 27 ezer.
2 ezerrel több, de legalább nem kell aggódni hogy a vámon megfogják és fizethetek vámot, meg áfát, ja'h meg büntit ha elfelejteném bejelenteni. :-D
Ha a "kihozzák ingyen" alatt a postaköltséget érted, akkor igen, kihozzák ingyen.
A kínai posta a világ legnagyobb postája, és így a nagy konténeres szállítás miatt még úgy is profittal jönnek ki, hogy az eladók általányt fizetnek neki.
Az eladók meg jól járnak, mert minden tizedik 1 dolláros fülbevaló mellé bejön egy 200 dolláros telefon eladása is.
Ettől függetlenül a Wish-t nem próbáltam, de eBay-ről vagy Aliexpress-ről számtalanszor rendeltem már.
A "vám+áfa" dolog meg...
45 euróig áfamentes vagy, afelett kéne áfát fizetni. De ha átcsúszik a vámosokon, örülj neki. Büntetésről magánszemély esetén még életemben nem hallottam.
Tipp: több drága terméket ne egy csomagban rendelj. Pl 2 telefon, az 2 rendelés. Jobb eséllyel csúszik át a vámosokon akár mindkettő.
Röntgennek nézik a cuccokat, szóval ha látják, h 3 kütyü van benne, automatikusan bekérik a paypal számlát.
Nyaklánccal nem kell félni, azzal nem vacakolnak.
A vámolás amúgy nem is anyagilag probléma. Hanem ugye azért, mert a magyar posta NAGYON lassan vámoltat. Sok esetben 2-4 héttel tovább tarthat miatta, mire kézbe kapod a cuccot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!