Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Facebookon nem tudok üzenetet...

Facebookon nem tudok üzenetet írni idegeneknek, mert azt hiszi, spam? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tegnap sok egyforma üzenetet küldtem el (nem spameket!) és egyszer csak már nem tudtam több embernek írni, mert azt írja, "letitltott művelet". Gondolom mert azt hiszi, spam. Mit tegyek most? Hogyan tudnék újra üzenetet küldeni?
2017. szept. 2. 09:45
 1/2 2*Sü ***** válasza:

SPAM = tömegesen küldött kéretlen elektronikus üzenet

Hacsak a címzettek nem kérték, hogy küldj nekik üzenetet, akkor az tulajdonképpen SPAM. Lehet, hogy konkrétan nem reklámoztál semmit, de a SPAM kategóriába beletartoznak a lánclevelek, a „Nem tud valaki albérletet Budapesten?”, a „Nincs kedved dumálni?” jellegű üzenetek is. Ezeknek – mivel nem konkrét embert, hanem „valakit” céloznak meg – az üzenőfalon van a helyük és nem a személyes üzenetek között.

1 → sok kommunikáció: Erre valóak a faladra kiírt bejegyzések. Ha kell, azt is lehet szabályozni – akár személyekre lebontva –, hogy kik láthassák a bejegyzésedet. Hosszabb távon meg erre valók a csoportok, oldalak, illetve lehetőség van a messengerben is egyszerre több embernek üzenetet küldeni, kvázi egy chat csoportot csinálni.

1 → 1 kommunikáció: Erre való a messenger (chat, üzenet).

~ ~ ~

Az iWiW esetén is ettől kapott mindenki hülyét, hogy ami a falra való, azt mindenkinek személyes üzenetként írták meg, ami meg személyes beszélgetés, az meg természetesen az üzenőfalon folyt, és a legtöbb ismerős – mivel a beszélgetőpartner nem volt az ismerősei körében – nem is látta, hogy a beszélgetőpartner mit válaszol, meg nem is érdekelte. A Facebook szerencsére ennek elejét veszi, rákényszeríti a felhasználókat a rendszer racionális használatára.

> Mit tegyek most?

Várj. Nagy valószínűséggel – hacsak nem történtek hasonlók előtte – a tiltás ideiglenes. Hogy meddig tart, azt nem tudom, mert soha nem kerültem ilyen helyzetbe.

2017. szept. 2. 10:27
 2/2 A kérdező kommentje:

Reméltem, hogy 24 óra csak, de még mindig tart.. pedig nagyon fontos lenne elküldenem egy üzenetet az egyetem oldalának, de nem engedi..

Amúgy nem ilyen jellegű üzenetet. Egy elég nagy létszámú csoport adminjaként muszáj minden belépő embert kontrollálni, különben minden idióta, trollkodó belép és rontja a csoport hangulatát. Nekik mindig írok előbb privát üzenetet, mert másképp egyszerűen nem megy.

2017. szept. 3. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!