500-as netre fizettem elő, de minden speedtest oldal csak 80-90-et mutat, normális ez?
Nem normális, nálunk az 500 megvan ténylegesen kb.
UPC 500-nál a garantált letöltési sebesség 100mbit, szóval ez már az alatt van, úgyhogy ha esetleg olyanod van, reklamálhatsz is sztem nyugodtan. Ha más előfizetésed van, akkor nézd meg annak a garantált sebességét.
Egyébként közvetlenül csatlakozik a net a gépedbe és a gépeden legalább gigabites hálókártya van?
Nem lehet, hogy ez vmi nálad lévő probléma, mondjuk régi/gagyi router?
2. : UPC-s vagyok én is. Wifi-vel mértem, nem kábellel, lehet, hogy azért kevesebb?
Azt nem tudom milyen a gépemben a kártya sajnos, megpróbálom megnézni
#1. Ezzel azért vitatkoznék: "amit legjobb feltételek mellett elérhetsz"
A megadott érték egy névleges érték szokott lenni, amire kb. beállítják a limitet a szolgáltatók. Egyáltalán nem elméleti maximum. Nekem van hogy több. Az elméleti maximum inkább a hardveres eszközöknél van, pl 100/1000 mbites hálókártya, 300 mbites wifi... Na ott azok tényleg elméleti maximumok.
De az tény, hogy a garantált sávszélességet kell nézni. Illetve az alapján tudsz biztosan sikeresen reklamálni. Persze egyéb esetben is meg lehet próbálni, max visszadobják, hogy a garantált megvan...
Wifi esetén tedd össze a kezed, hogy 80-90-nel megy, mert az NAGYON jó sebesség.
Nem értem, miért várja el mindenki, hogy neki majd wifin is menni fog az 500Mbit...
Ha akkora sebesség kell, használj kábelt!
A 300-as Upc mindig 300-al megy kabelen. Sebesseget csakis kabelen merunk, mert a wifi sokkal kevesebbre kepes.
A 80-90 wifin is nagyon jo, a tobbseg nem haladja meg a 60-at.
#7, Semmi koze a 200 megadnak a wifi teljesitmenyehez.
Igy a 100-bol is kijon a 90-es wifi.
Nálam 500as UPC wifivel 403 megabitet tud, úgyhogy a wifivel nincs gond, feltéve hogy megfelelő nem ősrégi eszköze van. (Az én routeren jelenleg újonnan 25ezer ft, szóval nem egy arany árban lévő valami)
Persze ha egy 802.11n-es routere vagy vevője van, akkor gond lehet. Ezért is kérdeztem korábban, hogy nem-e nála van házon belül a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!