Milyen emberek azok akik abban lelik örömüket hogy a napiszaron csúnya képeket nézzenek, ezen fikázódjanak és káromkodjanak?
Szóval a kamu fenyegető levelek írogatása a napiszar címére más emberek nevében, és és ezzel a trükkel mit sem sejtő emberek felrakása a postaláda rovatba, az rendben van? Ha régóta nézed a napszart, jól tudod, mennyi visszaélés van ott. Mármint olyan visszaélésre goindolok, ami a npszar eredeti céljához képest is visszaélés.
Külön téma az, hogy jogi szempontból sincs rendben a napszar, itt a linkgyűjtemény:
Hogy tömören öszefoglaljam:
A közhiedelemmel ellentétben súlyos szerzői jogi problémák vannak vele
A Főváros Bíróság az iWiW-et zárt rendszernek tekinti, a képek használatát pedig személyiségi jogsértésnek:
www.fn.hu/belfold/20091025/birosagi_perek_egy_iwiw/
index.hu/belfold/2009/10/21/iwiwes_kep_miatt_marasztaltak_el_a_hvg-t/
Amerikában több öngyilkosság is történt hasonló jellegű dolgok miatt (ott ennek külön neve van, úgy hívják, kiberzaklatás):
Bocsánat, a júnis 8, 18:34-as hozzászólásra válaszoltam, nem közvetlen a Kérdezőnek. Ezzel részben megszegtem a Gyakorikérdések,hu szabályzatát, egyetlen mntségem, hogy az ott felvetett téma az eredeti kérdés szempontjából is fontos volt.
A törött linkek javítása:
A közhiedelemmel ellentétben súlyos szerzői jogi problémák vannak vele:
A Főváros Bíróság az iWiW-et zárt rendszernek tekinti, a képek használatát pedig személyiségi jogsértésnek:
_a_hvg-t/
A bizonyítottan kiberzaklatás következtében bekövetkezett amerikai öngyilkosság-esetekről pedig magyarul itt:
Az a főbaj, hogy a honi légkört ismerve ilyen nálunk is nagyon lehetséges, csak nem tudunk róla (kollektív hallgatás, ,,mindenki látja de senki sem nézi'', társadalmi tabu, önvád, áldozat-hibáztatása jelenség).
Az eredeti kérdésre felelve:
Egy részük kamasz lehet, őket igazából én nem látom alapból rossz embernek, nagy részük csak sodródik az árral. Az kétségtelen, hogy a személyiségfejlődésüknek nem tesz jót, de haragot alapból nem érzek irántuk, valhol inkább ők maguk is áldozatok, akiket a napiszar ,,kihasznál'', ,, eszközül használ'', pontosabban szólva ,,megvezet''. Esetleg egy részüknek lehet valami szorongásos háttere is, ezt sokszor nyíltan ki is mondják (függőségérzés, önbizalomnövelés igénye stb.).
A kommentelők másik, elég tekintélyes része viszont felnőtt (szomorú, de valószínű). Ebben a korcsoportban már lehetséges, hogy ,,felül vannak reprezentálva'' az országos megoszláshoz képes a személyes életproblémákkal küszködő emberek.
eleinte én is elitéltem a napiszarosokat, de rájöttem hogy ők csak megmutatják és összefoglalják azt, hogy milyen hülye emberek vannak az interneten és úgy alapból. lehet hogy néha elég durvák, de hát a világ is elég durva..
ez ilyen.. :D
visszanéztem a régebbi napiszaros bejegyzéseket,képeket, videókat, eleinte nem voltak ennyire "elkanászodva" mint mostanság, viszont most már bátrabbak a szerkesztők vagy nem tudom.. de szerintem nincs ezzel nagy baj, max annyi hogy személyi jogokat sértenek ezzel, bár ha felkerült az internetre valakinek egy kinos vagy akármilyen képe,videója,szövege vagy bármilye az vállalja a tettei után az esetleges következményeket.
SZERINTEM.. és ezért nem kell lepontozni,jó? kösz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!