Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Megabit vagy Megabájt?

Megabit vagy Megabájt?

Figyelt kérdés
Ha speed tesztel meg megmérem a netem kb-a akkor kijön 5364 kb/s letöltés kb annyi feltöltés és az átszámolva 5,3 MB/S így is van, de ha mbps-be állítom 47,44 jön ki akkor ezt hogy számolhatom ki?
2017. aug. 18. 09:42
 1/5 A kérdező kommentje:
Érte hogy át álítom kb/s re de ha épp nem azvan megadva
2017. aug. 18. 09:42
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Egyszerűen 8 bit=1 bájt. A szolgáltatók bit-ben adják meg a letöltést (Gondolom marketing okokból is jobbnak hallatszik a több.)

Tehát ha elosztod 8-al, akkor mindig megkapod, hogy mennyi lesz valójában a letöltésed megabájtban.

8x5megabájt letöltés=40mbit letöltés. Szóval ha van mondjuk egy 100 megabites kapcsolatod, elosztod 8-al és láthatod, hogy "csak" ~12 megabájttal fogsz tölteni.

Ha jól értettem ez volt a kérdés, ha nem bocsi.

2017. aug. 18. 09:54
 3/5 anonim ***** válasza:

"Gondolom marketing okokból is jobbnak hallatszik a több."

Nem az a fő ok.

Egyrészt így kell megadniuk (NMHH kötelezi őket erre).

Másrészt távközlésben ez a "szabvány": a berendezések adatrátái is (k/M/G)bps alapúak, mert azok az elektronika irányából - ahol frekvencia sávszélesség/órajel van - közelítik meg a dolgot.

2017. aug. 18. 10:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon könnyen átszámíthatod [link]

Pl nekem 120-as Mbps netem van, ami 15 MBps

2017. aug. 18. 11:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Köszi az infót.

2017. aug. 18. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!