Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Digi 1000mbit helyett csak...

Alixx kérdése:

Digi 1000mbit helyett csak 100mbite/s a netem miért?

Figyelt kérdés
Helló papíron az van 1000mbit/s netre vagyunk előfizetve és a "routerba" (mikor bejelentkezek a jó kis alap felhasználóval és jelszóval) akkor ott írja hogy csak 100m/full duplex van a hálókártya automatára van állítva és ott 1gbites-t mutat de ha töltök le bármit akkor csak max 12mB-al jön le (100mbit) (igazából nem értek még ezekhez egyszer akartam portot nyitni nem ment nem lényeg még néztem pár dolgot ahogy vidibe mutatták és hirtelen csak annyit veszek észre 1 nap szenvedés után h 1000m/full duplex van odaírva és jöttek a dolgok 40mB-al akár, csak hát nem tudom mit csináltam c: ) esetleg valami ötlet van? már néztem google nem találtam ¯\_(ツ)_/¯

2017. aug. 12. 20:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Gigabites a hálókártyád? Milyen routered van? Lehet, hogy be kellene újítani egy másikat...
2017. aug. 12. 20:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Az a maximális érték, a gyakorlatban lehet kevesebb.
2017. aug. 12. 20:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Az 1000-es netnél a 300 Mbit/sec a garantált a DIGInél, így máshol sem lehet nagyon több, az meg kábé 40MB/sec, tehát a net jó.
2017. aug. 12. 20:21
 4/9 A kérdező kommentje:

a kártyám természetesen annyi.

Routert azt a szolgáltató adta.

ha a net jó akkor mégis mi lehet a baj?

Mégegyszer:

kártya jó az biztos ✔️

router szolgáltató által adott zte zxhn 298n (már annyiszor írtam googlebe hogy megtanultam...)

router pedig azt írja hogy 100M szóval szerintem ezzel van a baj valamit kéne állítani nem? mert hogy leírtam valamit csináltam vele és 1000M volt kiírva...

2017. aug. 12. 20:55
 5/9 A kérdező kommentje:
De sztem a router lesz a hunyo mert portforward sem volt jo es mindent jol csinaltam
2017. aug. 12. 21:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Portforwardot hiába állítod be, ha NAT-olt IP-t kapsz. Nézd meg a routert. Ha 100.-al kezdődik az IP, akkor az bizony szolgáltatói NAT és ott nem fog menni a port forward.

Amúgy a kábel CAT6 vagy CAT5e? Mert csak akkor lesz gigabited és csak ha nem hosszú.

2017. aug. 13. 11:15
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen ezt nem tudtam hogy ha NAT-os ip van akkor nem jó a portforward :)

Ethernet kábel pedig 1gbit kompatibilis méghozzá CAT5e

2017. aug. 13. 13:19
 8/9 A kérdező kommentje:

Na akkor ezt magyarázzátok el most megint 1000M/full duplexet mutat és annyit csináltam hogy kihúztam mindent mert átraktuk azstalt máshová és egyszerűen már megint ezt írja és eddig max sebesség 20mb/s volt szóval már megint jó :,) de akkor ez miért van?

többet kinem húzom a gépet és routert se kapcsolom ki...

és köszönöm válaszokat

2017. aug. 13. 13:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy sérült a kábel vagy valamelyik csatlakozója.
2017. aug. 14. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!