Létezik olyan, hogy a szolgáltató direkt olyan modemet ad, amivel nem lehet torrentezni?
Az IP cím elrejtésére van jónéhány alternatíva VPN, proxy, stb...
"De ez nem mentesíti a jogsértő magatartást elkövetőt."
Először is bizonyítaniuk kellene, hogy jogsértő magatartás történik, de ez nem könnyű ugye..?
Az én szerződésemben nincs olyan vonatkozás, ami kitérne a P2P-torrent használatra vagy annak korlátozására és kétlem is, hogy a mai verseny helyzetben
épeszű szolgáltató bevállalna egy ekkora öngólt...
Nekik is be kell tartaniuk a törvényeket ez igaz, viszont a magyar törvények szerint ez jelenleg legális. Be tudnál esetleg linkelni egy olyan magyar jogszabályt, ami tíltja a torrent használatot? A jogvédő szervezek amúgy nem valami hatékonyak, ha ennyi év alatt nem tudtak semmit elérni.. Én nem sajnálnám őket a helyedben, mert egy garast nem ér a munkájuk...
"Az IP cím elrejtésére van jónéhány alternatíva VPN, proxy, stb... "
Lehet tovább csűrni-csavarni, de ez nem segít azon a tényen, hogy a torrentkliens árulkodó. Mellesleg VPN-t proxyt az átlag netező nem használ.
"Az én szerződésemben nincs olyan vonatkozás, ami kitérne a P2P-torrent használatra"
A szolgáltatók a 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről alapján
"134. §:
...
(6) A szolgáltató az előfizetői szerződés megszegése esetén az előfizetői szerződést a (3)-(5) bekezdésben meghatározott feltételek szerint 15 napos határidővel mondhatja fel, ha
...
d) az előfizető a szolgáltatást törvénybe ütköző módon vagy célokra használja."
fel is mondhatnák a szerződést ilyen esetben (a T-Home ÁSZF-ében is szerepel).
De a szolgáltatók alkalmazhatják az ISZT hálózathasználati irányelveit is:
"3.3. Tilos a szolgáltatásokat valamely törvényt, szabályozást, szabványt, nemzetközi egyezményt vagy díjszabást sértő módon használni."
Egyébként a törvénysértésről a "2012. évi C. törvény
a Büntető Törvénykönyvről" értekezik:
"385. § (1) Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
illetve:
"386. § (1) Aki a szerzői jogról szóló törvényben meghatározott hatásos műszaki intézkedést haszonszerzés végett megkerüli, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Illetve javasolt olvasmány még a "1999. évi LXXVI. törvény
a szerzői jogról"
látom szakmai téren nagyon benne vagy
de ez a nem lehet torrentezni mit takar egyáltalán?? nem tölt be az olda?? vagy jön le a fájl??
"Nekem most már egyértelmű, hogy Te valamelyik szerzői jogvédő egyesületnek dolgozol"
Nagyon mellélőttél. Szimpla rendszergazda vagyok, aki - kénytelen-kelletlen - ismeri az informatikai jogot.
"ASVA vagy valamelyik hasonló sikerszervezettől lehetsz.."
Argumentum ad hominem feltételezésed briliáns.
"Még szerencse, hogy nem is ez volt a kérdés..
De erősen hozzákapcsolódik, mert a #2-es hozzászólásodban levő kijelentést egészíti ki.
"Amiket idéztél, gondolod is, hogy rábizonyítható, alkalmazható egy átlag felhasználóra"
Elvileg alkalmazható lenne - ezt a külföldi gyakorlat (németországi büntetés) bizonyítja is - de a hatóságok inkább a "nagy halakat" vegzálják, akik mindezt nyereség elérése céljából és/vagy nagy tételben végzik.
A topiknyitó kérdésedre: nem, a szolgáltató nem a modemben korlátoz (ahhoz a modem túl gyenge, illetve körülményes modemenként beállítgatni a korlátozásokat), hanem egy központi - az ügyfeleket az Internettel összekötő - központi átjárójában, szerverében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!