Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Koax internet bekötés kérdés?

Koax internet bekötés kérdés?

Figyelt kérdés

Szóval ahova most költözünk albérletbe felfedeztem,hogy a net egy koax kábelen jön be ilyen csatlakozóval.

[link]

Ami nekem van rooter azon pedig wan bemenet van.

Nézegetem az átalakítókat de nem nagyon találok semmit.

Egyáltalán létezik ilyen átalakító?

Mit tudtok mondani,hogy oldjam meg ezt a gondot,azt leszámítva,hogy mondjam az meg az öregnek,hogy Na most kérek azonnal egy normális net bekötést a lakásba.

2017. aug. 3. 13:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ehhez kell egy kábelmodem, nem tudod közvetlenül routerbe kötni. Az ethernet kábelen futkosó jelek teljesen másképp néznek ki a mint a kábelre modulált digitális jel ( ezért kell a kábelmodem ).
2017. aug. 3. 13:33
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
a koax kábel a beltéri egységbe megy, azon csak a tv adás jön. internetkábelnek olyan a csatlakozója, mint a vezetékes telefonnak, olyanon kellene hogy jöjjön a net.
2017. aug. 3. 13:37
 3/14 anonim ***** válasza:
+ még annyi infó, hogy régebben voltak olyan hálózatok ami 50 ohhom koaxos lezárással üzemeltek ( ethernet hálók ). Ezekhez olyan ethernet kártyával lehetett csatlakozni ami BNC csatlakozó volt ( koaxot közvetlenül dugtad a kártyára ). Én nem hiszem, hogy neked ilyen van ( tehát az ethernet a koxaxon van ), de ki tudja...
2017. aug. 3. 13:39
 4/14 Dongaben ***** válasza:
A szolgáltató biztosítja a modemet a NET-hez+TV-hez. Ha, csak egy csupasz kábel van ott, akkor nincs előfizetés...szerintem...
2017. aug. 3. 13:42
 5/14 Shaddark ***** válasza:

Ez egy kábel tv. szolgáltató által kínált net lehetett ott.

Ha nincs hozzá modem akkor le lett mondva a szolgáltatás.

Vagy kérdezd meg a tulajdonost hogy nincs-e nála.

A kábel a modembe csatlakozik, abba dughatod majd az RJ45 csatlakozódat.

Feltéve hogy volt netes előfizetése az előtted lakónak, lehet csak kábeltévét szolgáltattak ott...

2017. aug. 3. 13:49
 6/14 A kérdező kommentje:

Király.

Akkor most ott vagyok ahonnan elindultam.

Ha jól veszem ki a szavatokból akkor mindenféle képpen kellene ehhez egy modem?

2017. aug. 3. 14:00
 7/14 Dongaben ***** válasza:
Igazából, előfizetés kell hozzá. A modemet a szolgáltató adja.
2017. aug. 3. 14:03
 8/14 A kérdező kommentje:

Értem.

És ha az öreg úgy gondolta,hogy ami neki a házban bemegy net(merthogy egy telken van a 2 ház) azt ő elosztja és nekem így jön be koaxon?

2017. aug. 3. 14:53
 9/14 anonim ***** válasza:

@2, net is lehet nem csak tv.

Nalam az Upc koaxon jon be, majd sima eloszton tovabb egy vezetek a tv belterihez, masik vezetek meg a ceges modem.

Falun is full uj halozatot koaxal csinaltak.

Te meg kerdezo semmilyen alapon nem kerhetsz "normalis netet azonnal" hacsak ez nem szerepel a szerzodesedben. Megkerded hogy milyen szolgaltato volt korabban, es ha neked megfelel, kotsz uj szerzodest a sajat nevedre es hozza kapsz megfelelo hardwaret is.

2017. aug. 3. 16:29
 10/14 A kérdező kommentje:

A szerződésben benne van hogy net biztosítva.

Ez a vezeték van bent.Pontosabban egy koax jön be.Az bele van dugva egy elosztóba amin az egyik kivezetés a tv be megy a másikon meg ilyen dugasz van.

2017. aug. 3. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!