Koax internet bekötés kérdés?
Szóval ahova most költözünk albérletbe felfedeztem,hogy a net egy koax kábelen jön be ilyen csatlakozóval.
Ami nekem van rooter azon pedig wan bemenet van.
Nézegetem az átalakítókat de nem nagyon találok semmit.
Egyáltalán létezik ilyen átalakító?
Mit tudtok mondani,hogy oldjam meg ezt a gondot,azt leszámítva,hogy mondjam az meg az öregnek,hogy Na most kérek azonnal egy normális net bekötést a lakásba.

Ez egy kábel tv. szolgáltató által kínált net lehetett ott.
Ha nincs hozzá modem akkor le lett mondva a szolgáltatás.
Vagy kérdezd meg a tulajdonost hogy nincs-e nála.
A kábel a modembe csatlakozik, abba dughatod majd az RJ45 csatlakozódat.
Feltéve hogy volt netes előfizetése az előtted lakónak, lehet csak kábeltévét szolgáltattak ott...
Király.
Akkor most ott vagyok ahonnan elindultam.
Ha jól veszem ki a szavatokból akkor mindenféle képpen kellene ehhez egy modem?

Értem.
És ha az öreg úgy gondolta,hogy ami neki a házban bemegy net(merthogy egy telken van a 2 ház) azt ő elosztja és nekem így jön be koaxon?

@2, net is lehet nem csak tv.
Nalam az Upc koaxon jon be, majd sima eloszton tovabb egy vezetek a tv belterihez, masik vezetek meg a ceges modem.
Falun is full uj halozatot koaxal csinaltak.
Te meg kerdezo semmilyen alapon nem kerhetsz "normalis netet azonnal" hacsak ez nem szerepel a szerzodesedben. Megkerded hogy milyen szolgaltato volt korabban, es ha neked megfelel, kotsz uj szerzodest a sajat nevedre es hozza kapsz megfelelo hardwaret is.
A szerződésben benne van hogy net biztosítva.
Ez a vezeték van bent.Pontosabban egy koax jön be.Az bele van dugva egy elosztóba amin az egyik kivezetés a tv be megy a másikon meg ilyen dugasz van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!