Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit lehet tenni a modemmel?

Mit lehet tenni a modemmel?

Figyelt kérdés

Nemrégiben lett a Telekom előfizetésünk újítva.

Kábel tv, telefon és internet.

Eddig egy kis visszafogott, egyszerű, fehér modemünk volt. Tökéletesen működött.

Most (gondolom) a kábel tv bevezetése miatt kicsit komolyabbnak tűnő modemet kaptunk: Sagemcom CS 50001.

Első körben az zavart, hogy nagyon melegszik, azóta vagy csak megszoktam, vagy picit visszább vett a fűtésből, de ez már nem zavaró.

Viszont a wi-fi szaggat, videók rendszeresen leállnak percekre, pedig nem veszti el a jelet, Facebook és messenger nagyon lassan reagálnak, messenger van hogy percekig nem küldi el az üzeneteket, bejövőkkel hasonlóan lassú.

A régi modemmel semmi ilyesmi nem fordult elő.

A sávszélesség 10-ről 120 Mb-re növekedett a csomag váltással.

Mit lehet tenni vele? Nem igazán értek hozzá, lehet pár beállítás is megoldaná, ha tudtok tippeket megköszönném.

Esetleg lehet kérni a cseréjét ingyenesen, valamire hivatkozva?

/Ügyfélszolgálat annyit mondott rá, hogy úgy látják a szolgáltatással nincs probléma.../

2017. júl. 30. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:

"Ügyfélszolgálat annyit mondott rá, hogy úgy látják a szolgáltatással nincs probléma."

Ekkor kell azt mondani, hogy akkor b_sszák meg a szarjukat és küldjenek ki egy nem idiótát, aki ért is ezekhez. Ezek a majmok annyira értenek hozzá, hogy a szolgáltatásban keresik a hibát, holott a routerben kellene.

2017. júl. 30. 15:07
 2/4 Shaddark ***** válasza:

Én ügyfeleknél azt szoktam csinálni hogy lehúzom a modemet, rárakok egy másikat és letesztelem úgy milyen a vonal.

Amúgy ez az egybe modem+router nem valami jó megoldás, én még normálisát nem láttam ilyenből. Legalábbis amit a szolgáltató ad azok nagyon gagyik szoktak lenni.

Mondjuk ha szeretnél egy routert akkor szerintem válasz magadnak egy jól bevált típust. Ne a szolgáltató "költséghatékony" megoldását akard magadnak mert az nem lesz jó neked...

Én berakatnék egy modemet és vennék hozzá egy normális routert.

2017. aug. 1. 14:38
 3/4 Shaddark ***** válasza:

Bocsi, lemaradt...

Én ügyfeleknél azt szoktam csinálni hogy lehúzom a modemet, rárakok egy másikat és letesztelem úgy milyen a vonal. Aztán betelefonálok és elmondom az ügyfélszolgálatosnak hogy leteszteltem, szar a készülék, cseréljék le. Ilyenkor már le szokták...

2017. aug. 1. 14:39
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzáértő segítséget... Ja, mégsem.

Na megoldódott a problémám, ha esetleg más is ilyenbe ütközne leírom:

Ez a modem egyszerre kommunikál 2,4 illetve 5 GHz-en, valamint a mobilom és laptopom is. Így távolság függvényében néha ezt, néha azt használták, illetve a köztes pontokon adódott a bonyodalom. A két jel közül nem tudták kiválasztani az éppen megfelelőt... jött a szaggatás a videókban stb.

Ki kell választani a modemen, hogy 2,4 vagy 5 GHz-en szeretnéd inkább használni és megoldódik, nincs mit variáljanak az eszközök.

(A 2,4 lassabb, de nagyobb hatótávolságú, az 5 gyorsabb, de kisebb lefedettséget biztosít.)

Köszönöm a segítséget magamnak.

2017. szept. 15. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!